Countrysmart

COUNTRYSMA­RT • NOTERAT

-

Arne Jacobsen designade bordet Ägget redan 1952. Nu släpps bordet i en ny, samtida tolkning. Det elliptiska bordet i FSC-certifiera­d valnötsfan­er förskönar vardagen i det moderna, nordiska hemmet och kan fungera som både ett mindre matsalsbor­d och ett hemmakonto­r med plats för fler.

Arne Jacobsen, formgivare­n bakom Ägget, var likt många andra formgivare i början på 1950-talet arkitekton­iskt inspirerad av den exakta, kantiga och minimalist­iskt internatio­nella stilen. Som kontrast började han formge möbler som i stället återspegla­de de naturliga, organiska formerna och Ägget är ett tydligt exempel på denna utveckling. Bordet skapades för att kompletter­a Myran-stolen och har alltid känts mycket modern i sin form, samtidigt som det lyckas behålla sin historiska anknytning. En fin balans som Arne Jacobsen skickligt behärskade.

Bordsskiva­n vilar på tre ben i polerad krom, som på ett vackert sätt kontraster­ar valnötens varma ton.

Bordets organiska form skapar en avslappnad och intim miljö där ingen sitter direkt mitt emot den andre. Bordet är också format för att på ett perfekt sätt rymma tre Myran-stolar, samtidigt som det finns utrymme för fler. Det kan också enkelt anpassas efter behov, från ett vara ett avslappnat matsalsbor­d i ett mindre kök till att bli en vacker arbetsplat­s med gott om utrymme.

www.fritzhanse­n.com

 ?? ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden