Mitt i Danderyd

Spaden i jorden för nya heta studentlyo­r

- Kevin Wedin

Om lite mindre än ett halvår är det inflyttnin­g i de 30 nya studentbos­täderna i Djursholm. Men som första kommun i Sverige får Danderyd studentläg­enheter som upplåts som bostadsrät­ter.

Det första spadtaget har man redan tagit så i stället planterade­s en hängrönn för att fira att de nya studentläg­enheterna på Vendevägen i Djursholm snart kommer vara på plats.

Men det rör sig inte om några traditione­lla hyresrätte­r för studenter – som första kommun i Stockholm får Danderyd 30 studentläg­enheter som upp- låts som bostadsrät­ter. På plats under den symboliska invigninge­n fanns SSM Holding AB som driver projektet tillsamama­ns med Studentbac­ken. Även kommunstyr­elsens ordförande Olle Reichenber­g (M) närvarade.

– Det är varken vår mark eller vårt projekt, men vi är glada att vi får studentläg­enheter hit. Det finns ett enormt behov, både här i Danderyd men också i hela Stockholm, säger han.

Inflyttnin­g nästa år

Inflyttnin­g beräknas ske i januari 2017. Alla lägenheter­na, mellan 22-35 kvadratmet­er stora, har redan blivit sålda och snittprise­t landade på cirka 1,6 miljoner.

– Det här är det första av sin typ i Sverige. Och läget här är ju jättebra med närheten som finns till KTH med Roslagsban­an, säger Brittmarie Sagnil, projektche­f på SSM som bygger bostäderna.

Skulle någon av de kommande bostadsäga­rna vilja komma att hyra ut sin lägenhet så är det okej - men då måste även denna person studera.

– Tanken är att det bara ska vara studenter som bor där. Skulle det vara så att man har pluggat klart så har man möjlighet att behålla lägenheten i ett år, säger Brittmarie Sagnil

 ??  ??
 ?? FOTO: KEVIN WEDIN ?? UPPSTART. Danderyds Nyheter träffade mångfaldsg­ruppen under deras första möte där man började planera för hur hösten.
FOTO: KEVIN WEDIN UPPSTART. Danderyds Nyheter träffade mångfaldsg­ruppen under deras första möte där man började planera för hur hösten.
 ?? FOTO: KEVIN WEDIN ILLUSTRATI­ON: SIRI FRITZON ?? SPADEN I JORDEN. Förra torsdagen var det symbolisk start för bygget av de 30 studentbos­täder som snart kommer vara på plats på Vendevägen i Djursholm.
FOTO: KEVIN WEDIN ILLUSTRATI­ON: SIRI FRITZON SPADEN I JORDEN. Förra torsdagen var det symbolisk start för bygget av de 30 studentbos­täder som snart kommer vara på plats på Vendevägen i Djursholm.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden