Mitt i Danderyd

Bokhyllnin­g av läsvärd jubilar

- Kevin Wedin 0736006938 kevin.wedin@direktpres­s.se

I torsdags var det fest på Djursholms torg – samma dag fyllde även Djursholms bokhandel jämnt. Och efter tio år på samma plats har det skett förändring­ar i området.

I torsdags, passande nog samma dag som gatufesten, var det exakt tio år sedan den nuvarande bokhandeln på Djursholms torg öppnade för första gången.

– Det är fortfarand­e lika roligt att gå till jobbet. Varje dag får vi leveranser av lådor med böcker och det är ju nya grejer hela tiden, säger Mats Ahlström som driver butiken tillsamman­s med sin fru Tove Skarstedt.

”Vår livsstil”

Eftersom det endast är Mats och Tove som arbetar i butiken så är de bundna till den hela tiden – förutom några veckor under somrarna.

– Det är vår livsstil, vi läser böcker, pratar om böcker. Så vi jobbar halva tiden var och stänger sex veckor varje sommar, säger han.

Under decenniet som de har haft bokhandeln på torget har de märkt av en positiv förändring i området.

– Många värderar det lo- kala märker man, varför ska man åka till en restaurang när det finns bra här? Det har blivit livligare och mer aktivitete­r, säger Mats.

Djursholms­bon Marit von Stedingk besöker bohandeln med jämna mellanrum och enligt henne tillför butiken något till torget.

– Det är väldigt många här som läser, då är det bra att det finns nära. Sen vet jag ju att de har författart­räffar och föreläsnin­gar, även om jag själv inte varit på något ännu, säger hon.

 ??  ??
 ?? FOTO: KEVIN WEDIN ?? 10 ÅR. Nyligen firade Djursholms bokhandel 10 år och det blir åtminstone några år till enligt ägaren Mats Ahlström, som här hjälper kunden Marit von Stedingk.
FOTO: KEVIN WEDIN 10 ÅR. Nyligen firade Djursholms bokhandel 10 år och det blir åtminstone några år till enligt ägaren Mats Ahlström, som här hjälper kunden Marit von Stedingk.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden