Mitt i Danderyd

Därför blev mäklaren pingvin

- Clarence Frenker

Den klassiska citronen är historia. Här är mäklaren som klätt ut sig själv till pingvin för att få fart på lägenhetsf­örsäljning­en.

Frukt och blommor för att hotta upp bilderna inför bostadsför­säljningen är gårdagen. För när alla mäklare började göra samma sak krävdes det nya djärva grepp för att fånga spekulante­rnas intresse. Och de senaste åren har kreativite­ten minst sagt spirat i annonserna.

En mäklare som arbetar utefter devisen ”all uppmärksam­het är bra uppmärksam­het” är Bo Lingserius på Remax som tidigare gjort sig känd för att sälja en svårsåld lägenhet på iklädd frack.

Härom helgen fick en bostadsann­ons för en trerummare i stan fart på sociala medier. Men det var inte objektet i sig som var orsaken till uppmärksam­heten.

I stället var det en bild i annonsen som drog blickarna till sig. I ett foto på vardagsrum­met stod nämligen en livs levande människa utklädd till pingvin i olika poser.

– Ja, det stämmer. Jag har fått ganska mycket kommentare­r och de flesta är positiva, säger Bo Lingserius.

Det var han själv som hade klätt ut sig till pingvin. Ett djur han för övrigt gillar.

– Pingviner är väldigt trogna familjeför­sörjare. Mamman lägger ägg, sen drar hon iväg och då står pappan och har ägget på sina fötter tills det kläcks. Därför använder jag pingviner för att skapa en varm familjekän­sla, säger Bo Lingserius.

Det är inte första gången han använt sig av olika tematiska grepp vid bostadsför­säljningar. Han har tidigare varit utklädd till målare och städare.

– På något sätt måste man lätta upp allvaret men ändå vara seriös så man inte kliver över kanten.

 ?? FOTO: REMAX ?? NY FRACK? Nej, lägenheten ligger faktiskt inte på Antarktis, utan på Södermalm.
FOTO: REMAX NY FRACK? Nej, lägenheten ligger faktiskt inte på Antarktis, utan på Södermalm.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden