Mitt i Danderyd

Förra helgen anordnade IFK Stocksund en gemensam turnering med flera andra klubbar inom kommunen. ”Vi gör det för våra flickor – oavsett förening”.

- Kevin Wedin 073-600 69 38 kevin.wedin@direktpres­s.se

Att skapa gemenskap och bygga relationer - med den avsikten tog IFK Stocksunds fl ickor- 06 lagledare Fredric Kaijser initiativ till att bjuda in de andra föreningar­na inom kommunen för en mini-turnering i helgen.

– Vi möter varandra i S:t Eriks-cupen och i olika cuper, men så kände jag under hösten att vi borde göra nå- got lokalt, skapa någon form av mini-cup, säger han.

Han kontaktade då respektive lagledare inom Danderyds SK, FC Djursholm och Enebybergs IF – och alla ställde upp.

– Alla tyckte att det var en positiv idé. Direkt efter ville jag visa för allmänhete­n att det här gör vi med välvilja, vi gör det för våra flickor – oavsett förening, säger han.

– De här tjejerna går i fyran nu, om några år kanske de går i samma klass, varför inte börja bygga relationer med återkomman­de träffar redan nu?

Ska det finnas konkurrens bland lagen i den åldern?

– Tyvärr finns det vuxna och lagledare som har andra tankar där. Men man måste se det här som något större och inte se att allt ska kopplas till resultat eller att vinna, säger han.

Fredric hoppas att det ska bli fler aktivitete­r lagen emellan i fortsättni­ngen.

– När vi har så bra förutsättn­ingar så tycker jag vi kan polera det till fler aktivitete­r med gemensamma 06-träffar – den sociala aspekten är väldigt viktig, säger Fredric Kaijser, lagledare för flickor-06 i IFK Stocksund.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden