Mitt i Danderyd

Kent-låtar non stop under gudstjänst i Danderyds kyrka

Låtar som ”Förlåtelse­n” och ”Utan dina andetag” är populära Kent-titlar. Nu på söndag blir det annorlunda gudstjänst i Danderyd kyrka – bara Kent. ISTÄLLET FÖR PSALM. Popbandet blir gudstjänst­tema

- Kevin Wedin 073-600 69 38 kevin.wedin@direktpres­s.se

Ett av Sveriges största band genom tiderna, Kent, är i full gång med sin avskedstur­né som avslutas nästa vecka på Tele2 Arena i Stockholm. Men dessförinn­an ska deras musik hitta hem till Danderyds kyrka.

Jennie Wall är präst i Danderyds församling och var den som tog initiativ till den annorlunda gudstjänst­en.

– Jag tycker om Kent och vi skulle ha en gudstjänst med ett tema men visste inte vilket. Och jag tycker att de har väldigt intressant­a texter ur ett existentie­llt perspektiv, de tar upp livsfrågor på ett djupt och bra sätt, säger hon.

Klockan elva på förmiddage­n drar gudstjänst­en igång. Psalmer och vissa moment som ingår i en traditione­ll gudstjänst kommer att bytas ut mot Kent-låtar, som dels kommer framföras av solister men också genom allsång.

Bibliska referenser

Förutom att de hoppas att de trogna besökarna ska komma så vill de även locka människor som vanligtvis inte går till kyrkan

– I människan finns det ett behov att reflektera över livet, och det här är ett sätt att möta det behovet på ett mer naturligt sätt för någon som inte är van vid att gå till kyrkan, säger Jennie Wall och fortsätter:

– Jag tycker inte man kan säga vad som är kyrkligt och inte kyrkligt, de kanske inte skulle definiera sin musik som kyrklig. Men språket i texterna är samma språk som kyrkan använder – de använder begrepp som ”försoning” och ” synd” – kan man bibeln så finns det många bibliska referenser

Kan du nämna några låtar som kommer?

– ”Utan dina andetag”, det är väl den mest kända låten som används på konfirmati­oner och dop. ” Förlåtelse­n” och ”Allt tar sin tid” och ett gäng låtar till.

De kanske inte skulle definiera sin musik som kyrklig. Men språket i texterna är samma språk som kyrkan använder.

 ??  ??
 ?? F O T O : R O L F A N D E R S O N ?? EN HELT NY KARRIÄR? Jocke Berg och hans bandkolleg­or lägger Kent på hyllan. Danderyd tar in Kent i kyrkan.
F O T O : R O L F A N D E R S O N EN HELT NY KARRIÄR? Jocke Berg och hans bandkolleg­or lägger Kent på hyllan. Danderyd tar in Kent i kyrkan.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden