Mitt i Danderyd

Nu lägger antikaffär­en ner – blir historia efter 40 år

- Kevin Wedin

Efter nästan 40 år med antikförsä­ljning stänger Enebybergs Antik ned om mindre än en vecka. Men de försvinner inte helt från världskart­an.

Den 21 december är det över – då stänger systrarna Cecilia och Johanna dörrarna till lokalen på Bryggare Bergs väg i Enebyberg. Men inte helt.

– Vi ska lämna lokalen i april och kommer öppna upp några enstaka dagar även under nästa år, det är mycket vi ska bli av med, säger Cecilia.

Enebybergs Antik grundades av Barbro och Per Lind i familjens hem 1974. Fem år senare flyttade de in till lokalen där antikaffär­en har varit igång i familjens drift i 37 år.

Även om butiken ska öppna några fler dagar efter nyår kommer den att avvecklas helt. Anledninge­n till det är att det planeras byggnation­er i området och att fastighete­n har sålts

– Det här har varit så tätt in på oss, på mig och min syster. Nu har vi varit i den här lokalen i nästan 40 år och får en chans att rensa ut lite.

En som har kommit hit sedan 70-talet är tidigare Täbybon Birgitta Baggström. Hon tycker det är synd att butiken försvinner.

– Det är ju jättetråki­gt det här, att de försvinner här ifrån. Det finns så mycket skräpbutik­er överallt - det är sorgligt, men så är det, säger hon.

Enebybergs Antik försvinner dock inte helt. De kommer åka runt på mässor, sånt som inte hunnits med när de har drivit butiken, och lagret kommer att finnas kvar i Enebyberg.

 ?? FOTO: KEVIN WEDIN ?? ANTIKRUNDA. Cecilia Gyllenberg har drivit butiken med sin syster Johanna Lind Bogren de senaste fem åren.
FOTO: KEVIN WEDIN ANTIKRUNDA. Cecilia Gyllenberg har drivit butiken med sin syster Johanna Lind Bogren de senaste fem åren.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden