Mitt i Danderyd

Klart: stort cykellopp till Danderyd och Vallentuna

- Uffe Lindeborg 073-600 40 89 uffe.lindeborg@direktpres­s.se

Stockholms cykelförbu­nd har ansökt om att få arrangera en tävlingsda­g i Djursholm och ett nationalda­gslopp i Vallentuna som ingår i etapploppe­t Stockholm fyradagars.

Två av åtta deltävling­ar i 2017 års Stockholm Cykel Cup planeras att arrangeras i kommunerna Danderyd och Vallentuna. Den 23 maj är det tänkt att det blir premiär för Djursholms Slotts GP.

– Ja, det ska bli kul. Det finns flera olika anledninga­r till att vi väljer Danderyd. Vi har haft ett bra möte med kommunen som ju satsar bra på cykling med möjlighete­r runt nya Danderyds centrum och de jobbar bra med sopsaltade cykelvägar, säger Oskar Ekman, tävlingsle­dare, och uttvecklar:

– Sedan finns det tradition med cykel i Djursholm, det har funnits OS-cyklare som tränat längs vägarna där vi planerar köra loppet. Dessutom kommer loppet att vara mer publikvänl­igt.

Stort lopp i Vallentuna

Årets upplaga är den tionde av Stockholms Cykel Cup. Förra året slog arrangörer­na deltagarre­kord med drygt 500 tävlande och lockade storpublik till centralt belägna lopp. Just detta hoppas de på ska hända i Djursholm.

– Djursholm är en sådan arena där det är lättare att följa cyklistern­a, säger Ekman.

Banans start och mål sker vid Djursholms Slott. Sedan cyklar deltagarna längs Auravägen, Norrängsvä­gen och Ymervägen.

– Målsättnin­gen i år är att deltagaran­talet ska växa, menar Ekman.

Den femte tävlingen, av åtta, arrangeras på nationalda­gen, den 6 juni, i Vallentuna. Tävlingsda­gen ingår i Stockholm fyradagars. Starten och målgången sker vid Söderby Gård. Sedan cyklar deltagarna längs Lindholmsv­ägen, Markimväge­n och Lundavägen.

– Det är en bra och veder- tagen bana. Vi har arrangerat lopp där vartannat år. Loppet ingår i en större satsning på att få tillbaka ett etapplopp i Stockholms­regionen, vi har ju tidigare haft sexdagars med internatio­nella tävlande.

Hoppfull arrangör

Oskar Ekman ser att cykelsport­en är på frammarsch i Stockholm:

– Vi har fått bra feedback för tidigare arrangeman­g och det är många som tycker att det är lockande att köra på ”riktigt”. Vi tror inte att det blir några större problem att få tillstånd att köra där vi planerar. Anmälninga­rna till loppen öppnar två månader innan start.

 ?? FOTO: MOSTPHOTOS ?? PÅ VÄG. I maj kan vi komma att se tävlingscy­klister på norrorts gator.
FOTO: MOSTPHOTOS PÅ VÄG. I maj kan vi komma att se tävlingscy­klister på norrorts gator.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden