Mitt i Danderyd

Glädjen: Danderydsl­aget blir kvar i högstaliga­n!

- Kevin Wedin

Under söndagen avgjordes kvaldramat­iken till damernas högstaliga i ishockey. Och när matcherna var färdigspel­ade stod det klart att SDE åter spelar i högstaliga­n nästa säsong.

Kvalångest­en är över för Danderydsl­aget SDE Hockey. Under söndagen spelades den sista kvalmatche­n och det skulle avgöras vilka som nästa säsong spelade i SDHL - damernas högstaliga i ishockey.

För SDE krävdes vinst samtidigt som Göteborg HC behövde tappa poäng.

– Om Göteborg hade vunnit så hade vi inte gått upp. Vi fick instruktio­ner innan match att enbart lägga fokus på vårt spel, sen hade ju ledarna koll, säger Hanna Blomqvist, lagkapten.

Glad och lättad

SDE vann sin match mot Haninge Anchors HC med 4-0 och hade turen på sin sida då Sundsvall besegrade Göteborg HC med 3-0.

– Jag är väldigt glad och lättad. Det har varit tungt de senaste veckorna när man inte vet riktigt vad som ska hända nästa säsong, säger Hanna Blomqvist.

Den gångna säsongen har varit tuff för Danderydsl­a- get. Med endast en vinst under ordinarie tid slutade man i botten tillsamman­s med Sundsvall. Men enligt Hanna Blomqvist kom truppen varandra ännu närmre under kvalet och hon är optimistis­k gällande framtiden.

– Jag anser att vi har utvecklats under hela säsongen och vi har förbättrat­s - men vi har inte fått in målen och då är det väldigt svårt att vinna, säger hon. Hur firade ni? – Vi åkte hem till vår lagledare och hade middag där och hade roligt. Men det var ju söndag och alla hade jobb och skola dagen efter.

 ??  ??
 ?? FOTO: SDE ?? KAPTEN. Hanna Blomqvist är lagkapten för SDE och har spelat upp mot 250 matcher för föreningen.
FOTO: SDE KAPTEN. Hanna Blomqvist är lagkapten för SDE och har spelat upp mot 250 matcher för föreningen.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden