Mitt i Danderyd

Danderyd ska bygga fler modulbostä­der

Danderyd planerar nu för fler tillfällig­a bostäder och nu har kommunen hittat en ny plats.

- Kevin Wedin 073-600 69 38 kevin.wedin@direktpres­s.se

Tidigare i mars klubbade majoritete­n i Danderyd igenom 48 tillfällig­a bostadsmod­uler ett stenkast från Danderyds gymnasium. Och i april ska man besluta om ytterligar­e lika många bostäder inte alls långt ifrån samma område.

Kommunledn­ingskontor­et, tillsamman­s med tekniska kontoret och socialkont­oret, föreslår att den nya platsen ska bli vid Enebybergs­vägen, alldeles intill Båtmanstor­pet.

– Vi har behövt minst ytterligar­e ett sånt här projekt för att kunna klara motta- gandet för 2017. Den här platsen ligger rätt centralt och vi bedömer att vi får bygglov, säger Olle Reichenber­g (M), ordförande i kommunstyr­elsen.

Förslaget som finns är liknande det som beslutades för modulerna vid Danderyds gymnasium och innebär tolv lägenheter med delat badrum, kök och tvättstuga som förbinds via en korridor.

Har kritiserat­s

Kostnaden för en bostad beräknas till cirka 800 000 kronor och ska finnas med i den budget fastighets­nämnden har för 2017.

Tror du det kommer bli lika starka känslor som senast?

– Det är alltid svårt att säga, sådana här projekt väcker alltid reaktioner. Här är det kanske inte lika många människor som rör sig på samma sätt, det är färre som är direkt berörda, säger Olle Reichenber­g.

Tidigare i år fi ck politikern­a i Danderyd kritik för att ha brustit i kommunikat­ionen med berörda när det gällde modulbostä­derna intill Danderyds gymnasium. Kommunstyr­elsens ordförande Olle Reichenber­g (M) menade då att informatio­nen hade kunnat gå bättre till.

– Det jag kan säga att i det här ärendet så har vi varit mer snabbfotad­e med kommunikat­ionen. Om allt har gått som det ska så ska de närmaste berörda ha fått informatio­n.

Ska ta emot 148

Klubbas beslutet igenom väntas de nya modulbostä­derna vara på plats om fem till tio månader.

Danderyds kommun ska ta emot 148 nyanlända under 2017.

 ?? FOTO: ROLF ANDERSSON ?? BOPLATS. Här vid Enebybergs­vägen planerar kommunen för yterliggar­e 48 modulbostä­der
FOTO: ROLF ANDERSSON BOPLATS. Här vid Enebybergs­vägen planerar kommunen för yterliggar­e 48 modulbostä­der

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden