Mitt i Danderyd

Det hade kunnat bli en riktigt lång tur för resenärern­a som skulle med 27X härom dagen. För den här skyltninge­n är väl helt åt skogen ändå? Och det är inte första gången visar det sig.

- Lotten Engbom 073-600 69 39 lotten.engbom@direktpres­s.se

Det var i måndags kväll som Rikard Norstedt skulle kliva på ersättning­sbussen vid Danderyds sjukhus, när han noterade att allt inte stod helt rätt till. Bussen, 27X, var skyltad med ”49 Trollhätta­n via Överby”.

”Blir tydligen en extra lång tur hem i dag”, skrev han under bilden som han la ut på Facebook.

– Ja, visst var den kul. Det var mest bara att skratta åt det. Den här var rolig så jag tänkte att jag måste lägga upp den på Facebook, säger Rikard Norstedt. Rikard Norstedt gissar att bussen körde hela rundan med felskyltni­ngen.

– Det är så det brukar vara. Man kan möta bussar både i början och på slutet av sin tur som har fel skyltning.

Det är alltså inte första gången Rikard Norstedt ser en felskyltad buss.

– Jag vet att det för några månader sedan var många bussar som var felskyltad­e med lustiga destinatio­ner, men sedan har det varit bättre. Nu ser man fler igen. Någon Örebro har jag sett någon gång, och till Bålsta, massa konstiga grejer, säger han.

– Men det här var nog den längsta turen för mig.

Nytt signalsyst­em

Mattias Sundin lyckades fånga en buss med ”Gävle” som destinatio­n när den åkte genom Vallentuna centrum för en tid sedan.

– Jag kom aldrig dit, jag är jättebesvi­ken. Annars hade jag tagit den i kväll och tittat på hockey, säger han.

– Men jag skrattade mest, det har att göra med att jag är från Gävle, så det var lite lustigt.

Enligt Arriva handlar felskyltni­ngen om att man just nu fasar in ett nytt signaloch spårningss­ystem på bussarna.

– Vi har börjat med det den här veckan. Det som kan stå fel på bussarna är bussens ursprungsd­estination. Vi håller på att justera det nu, sedan ska det funka bra, säger Anna Rydne, kommunikat­ör på Arriva.

– Däremot är det så att om det står fel i bussen har vi kompletter­at med destinatio­nsskyltar som står i framrutan så att de syns tydligt.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden