Mitt i Danderyd

70 talanger slåss om 50 papp: ”Det var en succé”

- Kevin Wedin 073-600 69 38 kevin.wedin@direktpres­s.se

70 ungdomar sökte och förra veckan var det dags för juryn att se talanger på Danderydsg­ården. Men vinnarna får vänta på beslutet ända till i maj.

I torsdags förra veckan var det dags för en hel drös med Danderydsu­ngdomar att visa upp sina talanger för att få chansen att kamma hem en del av de 50 000 kronor som Danderyd delar ut i kulturstip­endium.

Totalt äntrade 38 ungdomar scenen och visade upp allt från fotbollsko­nster till musikupptr­ädanden och spektakulä­ra scenshower.

– Det var en enormt fin upplevelse. Det var tre gånger så många som sökte i år än förra året. Jag är så imponerad och blev faktiskt väldigt tagen, säger Kerstin Hassen, chef för kultur- och fritidsför­valtningen.

En av deltagarna var 14-åriga Stocksunds­bon Agnes Cohen. Hon framförde låten Valerie av Amy Winehouse och berättar att om hon vinner så kommer pengarna gå till att satsa på musiken.

– Jag vill åka till New York och ta sånglektio­ner, jag känner några väldigt duktiga där. Men musiken är det jag vill satsa på, det betyder allt för mig, säger hon.

Hon upptäckte att man kunde söka kulturstip­endiet genom en kompis som förra året vann 15 000 när hon sökte.

– Oavsett om jag vinner eller inte så var det superkul att bara vara där. Det är en jättehärli­g känsla att vara på scen och alla som var med var väldigt modiga måste jag säga, säger Agnes Cohen.

Den 9 maj presentera­s vinnaren.

 ?? FOTO: PRIVAT ?? HOPPFULL. Agnes Cohen är en som hoppas att få ta del av prispotten på 50 000 kronor.
FOTO: PRIVAT HOPPFULL. Agnes Cohen är en som hoppas att få ta del av prispotten på 50 000 kronor.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden