Mitt i Danderyd

Han öppnar stans första grillbutik – i sitt eget hus

- Saga Elgenstier­na

För den som är missnöjd med utbudet på grillar i de stora matvaruked­jorna kommer det nu ett alternativ. Snart öppnar Stockholms första grillbutik – i ägarens eget hus.

För den oinsatte är en grill inte så mycket mer än just en grill, men för Alexander Küttim är det mer än så. Han tröttnade på att det inte fanns en genuin grillbutik i Stockholm och öppnar i helgen butiken South Side BBQ i sitt eget hus, som han har tagit över efter sina farföräldr­ar.

Butiken kommer förutom grillar och grilltillb­ehör även sälja ekologiskt kött. Alexander Küttim vill göra det lättare för människor att köpa bra ekologiskt kött och fokuserar mycket på det närodlade.

Kommer det att börja hänga en massa andra grillentus­iaster här nu?

– Ja, jag har haft många kunder redan innan öppningen som har behövt olika tillbehör. Man märker att intresset har ökat explosions­artat under de senaste åren. Och det är därför jag öppnar, för det finns inga grillbutik­er. De stora kedjorna som säljer produk-

ter har inget engagemang i själva grillarna och utbudet. Kommer ditt hus att lukta mer grillat nu än tidigare?

– Nej, det blir nog som tidigare. Men grannarna blir kanske lite hungriga.

Är din familj lika inne på det här med att grilla?

– Nej, inte riktigt. Men de gillar maten och jag är den enda som lagar maten. Men barnen tycker att det är kul att titta på.

 ?? FOTO: PRESSBILD ?? LICENSE TO GRILL. Alexander Küttim älskar att grilla. Så mycket att han öppnade en egen grillbutik – i sitt hus.
FOTO: PRESSBILD LICENSE TO GRILL. Alexander Küttim älskar att grilla. Så mycket att han öppnade en egen grillbutik – i sitt hus.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden