Mitt i Danderyd

Snabb finpizzeri­a lovar guld och gröna skogar

- Patrik Wirén

Det är inte bara en ”unik” pizzaupple­velse i en ”banbrytand­e” miljö som utlovas när en ny pizzeria öppnar i Moodgaller­ian. Dessutom kan gästerna förvänta sig ett ”obegränsat stash av sprayburka­r och ett kreativt frisläppt sinne”.

Bakom 1889 Fast Fine Pizza återfinns Benjamin Westling, som arbetat med restaurang­koncept i 18 år, och Christian Lagerlöf. Sistnämnda tog den tyska kedjan Vapiano till Sverige och skrattar gott när jag citerar pressmedde­landets storslagna formulerin­gar.

– Visst är det härligt? Men jag vågar stå bakom orden. Vi vill skapa en ny nisch där vi lyfter upplevelse­n ytterligar­e några snäpp. Det ska vara en fine dining-upplevelse, men med systemtänk­et från fast food, vilket gör att vi kan hantera fler gäster och ha en annan prisklass.

I pressmedde­landet beskrivs ett ”obegränsat stash av sprayburka­r och ett kreativt frisläppt sinne.” Vad innebär det?

– Vi vill skapa en kontrast mellan fast och fine. Å ena sidan ska det vara lyx och elegans och å andra sidan vill vi få in det lite ruffiga. Det är där sprayburka­rna kommer in. Några kända graffitiko­nstnärer från Spanien var här under en vecka och deras sprayburka­r finns kvar, därav kopplingen i texten.

1889 Fast Fine Pizza öppnar på fredag. 1889 syftar på årtalet då pizzan Margherita föddes.

Vi vill skapa en kontrast mellan fast och fine.

 ?? FOTO: MATHIAS NORDGREN ?? NYTT OCH FRÄSCHT. Är det här en banbrytand­e miljö? Ja, det tycker i alla fall de bakom ”pizzaupple­velsen”.
FOTO: MATHIAS NORDGREN NYTT OCH FRÄSCHT. Är det här en banbrytand­e miljö? Ja, det tycker i alla fall de bakom ”pizzaupple­velsen”.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden