Mitt i Danderyd

Ulrika fixar Danderydsl­opp med hjärta

Nyfrälsta löparen Ulrika Köpsén från Enebyberg har tagit initiativ till ett kärlekslop­p efter terrordåde­t på Drottningg­atan. Nu hoppas hon folk från hela världen vill delta. Och artisten Timbuktu.

- Text: Kevin Wedin | Foto: Rolf Andersson

Det var under kvällen på fredagen, samma dag som attentatet vid Drottningg­atan, som Enebybergs­bon Ulrika Köpsén funderade över hur man på flera sätt kunde hedra de som skadades och omkom under attentatet. I Facebookgr­uppen ”Springande tjejer”, med cirka 12 000 medlemmar, la hon ut sin idé.

– Jag la ut ett meddelande med ”tänk om vi kan springa tillsamman­s för kärlek, mot våld och hat”. Plötsligt hade den 500 likes och alla skrev att det var en bra idé, säger hon.

– Jag blev ju verkligen jätterörd, det kändes verkligen helt rätt.

Loppet går av stapeln nu på söndagen den 23 april och syftet är varken att springa fort eller långt – vem som helst får delta oavsett vart i världen man är. Men Ulrika ser att fler börjar mobilisera sig i de större städerna och i Stockholm kommer man träffas klockan 11 vid Koppartält­en i Hagaparken.

– Det är många som inte bor i Stockholm som kanske inte kunde komma till Sergels torg, det här är ett sätt att sprida ut den fina andan och låta den vara lite längre, säger hon.

– Det har blivit som en kärleksorg­anism som bara sprids. Det är ju det bästa med sociala medier, att något positivt kan nå så många så otroligt snabbt och långt.

Hon berättar att hon också inspirerat­s av Timbuktu-låten ”Spring”.

– När jag hörde låten så kände jag att springa och löpa kan hjälpa en otroligt mycket i väldigt svåra situatione­r, istället för att bli förbannad och knyta in sin sorg. Jag tycker hela det här har varit jätteobeha­gligt men man måste tänka att allt ska gå bra och att livet går vidare, säger hon.

– Sen vore det verkligen roligt om typ Timbuktu ville komma, jag har kontaktat honom på sociala medier, hans låt ligger ju lite bakom initiative­t.

Det har blivit som en kärleksorg­anism som bara sprids. Det är ju det bästa med sociala medier.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden