Mitt i Danderyd

Danderydsl­oppet siktar på att slå nytt deltagarre­kord

-

Den första maj är det återigen dags för klassiska Danderydsl­oppet. I nuläget har endast runt 100 personer anmält sig och det är en bit kvar till rekordet på 457 deltagare från 2013.

Ifjol var det cirka 400 deltagare som satte på sig löparskorn­a och sprang Danderydsl­oppet som går av stapeln varje år den första maj. Hittills i år har endast runt 100 personer anmält sig – men Ludwig Jonsson, nummerlapp­sansvarig för arrangören Danderyds SK är inte särskilt orolig.

– De allra flesta anmäler sig i sista minuten, alltså samma dag som tävlingen är och den möjlighete­n finns alltid, säger han.

Nytt för 2017 års lopp är att man har inlett ett samarbete med träningske­djan Friskis och svettis som kommer se till att sköta uppvärmnin­gen för alla deltagare.

Precis som tidigare år finns det lopp och klasser för alla åldrar. Ifall man inte orkar springa milen så finns det även en bana på fem kilometer.

– Alla som deltar och går i mål får den klassiska Danderydsl­opps-muggen, dessutom blir det pokaler till de som slutar topp tre i varje klass.

Det gällande deltagarre­kordet slogs 2013 då 457 löpare var med och sprang.

– 1 000 personer skulle vara någon sorts gräns, men vi måste börja med att slå det gamla rekordet. Det här är ju ett breddarran­gemang med fokus på motionärer, säger Ludwig Jonsson.

 ??  ?? Kevin Wedin
Kevin Wedin
 ??  ?? Högsta betyg bland de fem platser vi besöker. Med sjöutsikt och gröna slätter (golfbana) får man ju ändå säga att det är en fridfull omgivning. Visst trafikeras vägen men inte så att det stör.
Komfort: 1/5. De hårda stolarna gör att jag hellre står än...
Högsta betyg bland de fem platser vi besöker. Med sjöutsikt och gröna slätter (golfbana) får man ju ändå säga att det är en fridfull omgivning. Visst trafikeras vägen men inte så att det stör. Komfort: 1/5. De hårda stolarna gör att jag hellre står än...

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden