Mitt i Danderyd

CHRILLE TRUMMAR PAI MORBYS UNDERJORD

I tio år har Chrille Brunnberg drivit Danderyds hemligaste butik.

- Kevin Wedin 073-600 69 38 kevin.wedin@direktpres­s.se

För den ouppmärksa­mme är det enkelt att missa butiken, nästan för den som är uppmärksam också. Men vid Golfbanevä­gen 1 finns det en trappa som leder ned under parkerings­däcket och där det som bör vara Danderyds mest hemliga affär.

Sedan tio år tillbaka driver 70- åriga Enebybergs­bon Chrille Brunnberg trumaffäre­n The Drum store i lokalen.

Och för den som tror att han skulle vara missnöjd med platsen eller tycka att

Men tror du inte många missar att se butiken?

– Äh, de flesta som kommer hit känner till butiken sen tidigare och har kompisar som repat här. Sen kan man ju se butiken från bussarna också.

Svårare att driva

I dag har Chrille bara öppet fyra timmar varje tisdag. Tidigare hade han öppet tre dagar i veckan, men med tiden så har allt fler börjat handla trummor och tillbehör på nätet vilket sakta bidragit till att affären blivit tuffare att driva. På sikt ska parkerings­garaget rivas och Chrile förbereder sig för att det snart är sluttrumma­t i Mörby.

– Jag är kvar till grävskopan kommer, sen lägger jag ned helt och hållet och blir pensionär på heltid. Jag har ju en taxirörels­e vid sidan om också, säger han och tillägger:

– Alla köper på nätet nu och försäljnin­gen av akustiska trummor har minskat, många unga gör trummorna direkt i datorn nu i stället. Det har inte alltid varit ekonomiskt hållbart, men det sociala kommer Chrille sakna den dag då parkerings­garaget är jämnat vid marken.

– Det känns sorgligt, man kommer sakna att det kommer ner musiker som man sätter sig och jammar med, så det har ju mer handlat om en mötesplats än att tjäna pengar. Äh, det är inte roligt, säger han.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden