Mitt i Danderyd

Edward Bloms festmåltid

i Mörby efter förlossnin­gen

- Kevin Wedin 073-600 69 38 kevin.wedin@direktpres­s.se

Efter babylyckan var Edward Blom och hans fru Gunilla Kinn Blom sugna på annat än sjukhusmat­en på BB-Stockholm. Det fick Edward att utforska Mörby centrums delikatess­utbud.

Det var i fredags förra veckan som gastronome­n och matprofile­n Edward Blom och hans fru Gunilla Kinn Blom fick sitt andra barn. Förlossnin­gen ägde rum på BB Stockholm på Danderyds sjukhus och samtidigt som Edward öser beröm över personalen så är han inte lika positiv kring sjukhusets matlådor.

– Är man bara där i två-tre dagar så klarar man sig, då är inte matfrågan så viktig. Men om man däremot är på sjukhus längre vill man kanske ha en liten guldkant, maten är ju väldigt torftig och knappt något kryddat, säger han till Danderyds Nyheter.

Ost och ostron

Edward tog tag i saken själv och tog en promenad till Mörby centrum för att hitta något lite mer exklusivt.

– Första tanken var att köpa råbiff, det får man ju inte äta som gravid, men det fanns inte. Men då kom jag på att det fanns andra delikatess­er, så då blev det lite ost och ostron, säger han.

– Sen fick man även med en ostronkniv på Hemköp vilket var väldigt passande.

Borde råbiff och ostron tillhöra sjukhusets ordinarie matutbud?

– Nej, sådana krav ställer jag inte. Men jag tycker att sjukvården borde ha roligare mat som kan anpassas lite mer.

”Det är mitt råd”

Vidare kommer Edward med ett matnyttigt tips som han blev varse om under parets första förlossnin­g på BB-Sofia för några år sedan.

– Det var en sån här svart matlåda som man värmer i mikron, värmde man laxrätten på halva tiden mot vad som rekommende­rades så blev den faktiskt bra, så det är mitt råd om man inte vill köpa ostron.

– Annars tycker jag man får ta med sig egna kryddor.

Första tanken var att köpa råbiff.

 ?? FOTO: MALIN LÖÖF ?? BABYLYCKA. Edward Blom och hans fru Gunilla Kinn Blom fick sitt andra barn på BB Stockholm på Danderyds sjukhus förra fredagen.
FOTO: MALIN LÖÖF BABYLYCKA. Edward Blom och hans fru Gunilla Kinn Blom fick sitt andra barn på BB Stockholm på Danderyds sjukhus förra fredagen.
 ?? FOTO: PRIVAT ?? ”Så fruktansvä­rt tråkig mat. OK för mig som ligger två dagar på BB - men tänker på sjuka och gamla som får äta detta i månader. #sjukhusmat”, skriver Edward på twitter.
FOTO: PRIVAT ”Så fruktansvä­rt tråkig mat. OK för mig som ligger två dagar på BB - men tänker på sjuka och gamla som får äta detta i månader. #sjukhusmat”, skriver Edward på twitter.
 ?? FOTO: PRIVAT ?? Champagne, ost och ostron blev det istället sjukhusets standardma­t för paret Blom efter att de fått sitt andra barn under fredagen.
FOTO: PRIVAT Champagne, ost och ostron blev det istället sjukhusets standardma­t för paret Blom efter att de fått sitt andra barn under fredagen.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden