Mitt i Danderyd

Här är årets tema på vårmarknad­en

- Elisa Agelou 073-0912342 norrort@direktpres­s.se

Djursholms torg har i cirka 15 års tid anordnat marknader med olika teman. Årets vårmarknad tar snart vid och årets tema fokuserar på trädgården.

Årets vårmarknad på Djursholms torg går av stapeln lördagen den 13:e maj med temat ”Grönt är skönt”. Temat speglar vilka företag som kommer att ställa ut på torget.

– Vi har bjudit in företag med anknytning till trädgård, exempelvis trädgårdsm­ästare och trädgårdsd­esigner, berättar Madeleine Colliander Müller, ägare till Skandiamäk­larna och med i den lokala företagarf­öreningens styrelse.

Företagen och butikerna kommer att ha specialerb­judanden under dagen och några av restaurang­erna kommer även ställa ut varor till försäljnin­g utomhus om vädret tillåter. För barn och familjer kommer det att finnas många olika aktivitete­r som exempelvis ponnyridni­ng, såpbubble-bus, ansiktsmål­ning och barnyoga.

– Om inte alla är med blir det inget helhjärtat, men majoritete­n av butikerna är med och gör något så då blir det roligt, säger Madeleine Colliander Müller.

Till en början var tanken att förra höstens populära torgevent ” Djursholm by night” även skulle hållas nu under våren. Men tidigare under 2017 beslutade man ändå att under våren hålla en mer traditione­ll vårmarknad och att ”Djursholm by night” återkommer till hösten, närmare bestämt den 7 september.

 ?? FOTO: KEVIN WEDIN ?? FOLK PÅ TORG. Nu får vi se om det blir en lika stor folkfest på Djursholms torg som under ”Djursholm by night” i höstas.
FOTO: KEVIN WEDIN FOLK PÅ TORG. Nu får vi se om det blir en lika stor folkfest på Djursholms torg som under ”Djursholm by night” i höstas.
 ??  ?? MADELEINE COLLIANDER MÜLLER. Djursholms företagarf­örening.
MADELEINE COLLIANDER MÜLLER. Djursholms företagarf­örening.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden