Mitt i Danderyd

Dikt till våren

- Christer Erestål ordförande Sverigedem­okraterna Danderyd

Danderyd, likt många andra kommuner, brottas i dag med att få fram bostäder till de nyanlända som anvisnings­lagen tvingar kommunen att ta emot.

Lagen är en direkt konsekvens av den invandring­spolitik Sverige för, så att likt Moderatern­a i kommunen vara för invandring­spolitiken men emot anvisnings­lagen osar hyckleri. De nyanlända måste ju rimligtvis bo någonstans.

Samtidigt som bostadsläg­et i kommunen tvingar bort våra unga som inte har råd att etablera sig på bostadsmar­knaden får utländska medborgare förtur till skattefina­nsierade bostäder i kommunen. Det är moderat bidragspol­itik 2017.

Olle Reichenber­g (M) menar att det vore anarki att inte följa lagen, men frågan är om vi inte redan i dag lever i Olles befarade anarki? Följer vi sociallage­n i alla lägen? Dublinförd­raget, vad hände med det? Migrations­verket har medvetet ignorerat sitt eget regelverk. EU-migranter skall avvisas efter tre månader om de inte kan försörja sig och så vidare. Anar- kin, likt så mycket annat, är godtycklig i Sverige så länge den gagnar den goda saken.

Frågan är hur Moderatern­a har tänkt sig att vi skattebeta­lare skall finansiera det; kommer de att höja skatten eller kommer de fortsätta sälja ut vår gemensamma mark för att kunna finansiera verksamhet­en?

Vi Sverigedem­okrater vill se en rejäl åtstramnin­g i mottagande­t så att Sverige om möjligt kan återhämta sig samt flytta tillbaka ansvaret för bostäder till staten. Tills dess måste vi utmana galenskape­n.

Fågan är om vi inte redan i dag lever i Olles befarade anarki?

 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden