Mitt i Danderyd

Nu är FC Djursholm svenska mästare!

- Sophie Bordenave Lindborg

FC Djursholm blev under helgen nationella mästare i fotbollsun­gdomsserie­n U16. Matchen slutade 3-0, en seger som både var overklig och fantastik för tränaren Nikos Nikopoulos.

– Det känns underbart, säger han.

Det var under lördagen som FC Djursholm tog hem U16serien mot Lund BK och därmed kammade hem titeln som svenska mästare. Nikos Nikopoulos som tränat laget tillsamman­s med Jesper Björk berättar att det känns overklig, samtidigt som han inte är förvånad.

– Att lilla Djursholm vinner och blir svenska mästare... Men vi har presterat bra och gjort en fantastisk resa. Killarna har utvecklats och vi har jobbat hårt tillsam- mans. Det finns jättemånga duktiga individual­ister i laget, men det är vi tillsamman­s som har arbetat stenhårt för det här, säger Nikos Nikopoulos.

Imponerand­e resa

En spelare som utmärkte sig lite extra under slutspelsg­ruppen var Carl Edelstam som utsågs till matchens lirare under finalen.

– Carl Edelstam har nästan inte spelat något under gruppspele­n men han har varit den bästa spelaren under slutgrup- pen. Han har gjort en riktig resa genom att fokusera, vilket lönar sig ibland. Men det finns jättemånga bra spelare i laget så det är svårt att välja ut några enskilda, säger Nikos Nikopoulos.

FC Djursholm har inte förlorat en enda match i slutgruppe­n. Men de har mött tufft motstånd och bortamatch­en mot GIF Sundsvall slutade oavgjort.

– Jag tycker vi är värda att vinna SM. Vi har dominerat och vunnit alla matcher helt rättvist. Det har varit en härlig resa och vi har inget att be om ursäkt för, säger Nikos Nikopoulos.

Niko Nikopoulos har precis skrivit på ett nytt kontrakt med FC Djursholm vilket betyder att han kommer fortsätta träna killarna minst ett år till.

Jag tycker vi är värda att vinna SM. Vi har dominerat och vunnit alla matcher helt rättvist.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden