Mitt i Danderyd

Snön föll i tisdags och onsdags. Enligt kommunerna i Norrort är skidspåren på gång.

- Saga Lindqvist

I Vallentuna kommun var man i onsdags (när den här tidningen trycktes) i full färd med att förbereda spåren.

– Vi ska faktiskt ut precis nu och börja förbereda i både Össeby och på golfbanan i Veda, säger Ola Nilsson, arbetsleda­re i Vallentuna kommun.

– Vi ska börja med att packa skidspåren. Men jag tror absolut att man kommer att kunna åka ikväll.

I Danderyd var läget lite mer oklart i onsdags.

– Jag vet att man har bett om prioritet för att dra spåren i Enebyberg, men jag har inte hört om de hunnit ut ännu för att börja, säger Hans Henke, fritidssam­ordnare i Danderyds kommun.

– Jag vågar egentligen inte lova något, men direkt när snön kommer så brukar de vara snabba ut. Han fortsätter: – Om snön ligger kvar kommer det gå att åka snarast. Man kan hålla koll på vår hemsida eller skidspår.se, vi ska vara duktiga på att skriva ut när folk kan åka.

Men i Täby kommun trodde man inte att det kommit tillräckli­gt med snö för att börja dra spår i onsdags.

– I skogen behövs det mer snö då träd och sånt fångar upp en del snö, så om det inte är tillräckli­gt för att dra spår i skogen börjar man dra spår på ängarna, säger My Rönnols, fastighets­chef i Täby kommun.

– Först måste man ploga parkeringa­r och sånt för att ta sig in till dessa områden där spåren ska dras. Och det är ingen ide att dra spår så länge som det snöar, så jag tror att vi kommer att avvakta till snöfallet är över.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden