Mitt i Danderyd

Ryktet blossar upp igen: Biltema på väg till Täby

- Lotten Engbom 073-600 69 39 lotten.engbom@direktpres­s.se

Biltema verkar vara ett steg närmare Täby. Nu bekräftar ett företag som ska köpa en tomt i området att Biltema vill in i Arninge.

Att detaljhand­elsföretag­et Biltema ska öppna i Arninge har länge varit en önskan hos många Täbybor. Nu har det från flera håll sagts att de är på väg till Täby.

TK Developmen­t, som ska köpa tomten bakom Elgiganten av Täby kommun och upprätta en fastighet, säger så här när Biltema kommer på tal:

– Jag kan vara ärlig med att säga vad gäller Biltema så vet vi också, av olika skäl, att de tittar på Arninge. Att de är intressera­de av Arninge är helt korrekt, säger Anders Molin, projektutv­ecklingsan­svarig i Arninge.

Men något kontrakt med TK Developmen­t är inte skrivet.

– De har inte skrivit något hyresavtal med oss, ännu. Mig veterligen har de inte skrivit med någon annan heller. Men det är klart att de visar sitt intresse, för de vill in.

– Sedan är det naturligtv­is en stor skillnad mot att vilja gå in och göra det. Det är inte många platser där en Biltema ryms, det skulle kunna vara våran tomt, absolut.

Men Biltema själva vill inte kommentera ryktena.

– Jag har inga kommentare­r till det än så länge. Vi kommer gå med en pressreale­ase med det när vi är klara med 2018: s och 2019 års planer. När vi väl ligger där så presentera­r vi det, säger Johan Gerdevåg, marknadsch­ef på Biltema.

Men du dementerar inte att det ska öppna?

– Jag har inga kommentare­r till det.

 ??  ??
 ??  ?? ÖNSKAN. Många Täbybor har länge önskat att Biltema ska öppna i Arninge.
ÖNSKAN. Många Täbybor har länge önskat att Biltema ska öppna i Arninge.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden