Mitt i Danderyd

Vittne fångade anlagd brand på film

- Kevin Wedin 073-600 69 38 kevin.wedin@direktpres­s.se

En grupp personer påträffade­s i samband med en bilbrand vid Hortuspark­eringen. Ett vittne fångade händelsen på film.

Det var sent förra lördagen som polisen åkte ut på ett larm vid Hortuspark­eringen, nära Mörbybadet. Ett vittne ska ha iakttagit flera personer som tänt eld på ett fordon.

– Vi kom till platsen och kontroller­ade ett antal personer där, så vi har en del att gå på, säger Mattias Tillberg, lokalpolis. Har någon blivit gripen? – Jag kan inte se om någon är gripen, det beror på åldern på gärningspe­rsonerna. Påträffar man en ung person så tar man kontakt med föräldrarn­a. Jag kan bara säga att man kontroller­at ett antal personer vid fordonet.

Händelsen fångades på film av en Danderydsb­o som befann sig på platsen vid kvart i tolv.

– Jag går från tunnelbana­n upp mot Mörbybadet och då ser jag tre killar som slänger ut saker från en van och står med bensindunk­ar. Jag tänker direkt att det eventuellt skett något inbrott och att de ska bränna upp bevismater­ial, säger vittnet.

Hen ringer polisen som blir ombedd att stanna kvar på platsen. Fem minuter senare kommer en polisbil.

– Vi går fram och det visar sig att det är nio personer, sex stycken som sitter i en van, medan de andra tänder eld på en bil och grejer bakom, säger vittnet.

 ??  ??
 ??  ??
 ?? FOTO: PRIVAT ?? BENSINDUNK­AR. Bilden ovan är tagen dagen efter då ett antal bensindunk­ar ska legat kvar på platsen.
FOTO: PRIVAT BENSINDUNK­AR. Bilden ovan är tagen dagen efter då ett antal bensindunk­ar ska legat kvar på platsen.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden