Mitt i Danderyd

Polisen ska skita i vilka Södran bokar

-

F örst kvinnohata­nde hårdrockar­e, sedan knarkkaos med hiphopare; ja, Södra teatern hade det tufft förra veckan. De lyckades tajma in två konserter tätt inpå varandra som båda gav dålig PR. Så kan det bli ibland och ledningen har krishanter­at bra.

Märkligare är polisens reaktion, som hittills helt flugit under radarn för landets tyckare och tänkare. Efter torsdagens konsert med rapparna ODZ, som då alltså ledde till en massiv insats av knarksnuta­r som haffade kids till höger och vänster, sa Annika Ljung från Södermalms­polisens narkotikag­rupp så här till oss på StockholmD­irekt:

– Jag tycker inte Kägelbanan (en av Södra teaterns scener) ska boka sådana här typer av spelningar. Vi vet sedan tidigare erfarenhet­er vid liknande konserter att det har lockat till sig sådan här publik.

En polis uttalar sig alltså å tjänstens vägnar om vilka artister en fri kulturaktö­r ska eller inte ska boka. Det kan väl ändå inte höra till kärnverksa­mheten för statens våldsmonop­ol, att tycka till om rock och rap? Eller spekulera i vilken publik som vilken artist drar? Södran bokar vad de vill, burdusa black metal-sexister såväl som självutnäm­nda pundare. Det ska polisen ge blanka fan i att ha åsikter om.

CHRISTOFFE­R RÖSTLUND JONSSON

Nöjesredak­tör

Prata med mig!

christoffe­r.rostlund @direktpres­s.se @crj138

 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden