Mitt i Danderyd

Från Djursholm till ungdoms-EM

Jonatan Ståhl är återigen uttagen till ungdomsEM i skidorient­ering. I helgen börjar han EMuppladdn­ingen med ett genrep i Norge.

- Anders Ekström

Förra säsongen gjorde Danderydsb­on Jonatan Ståhl, 16 år, debut i ungdoms-EM. Som ett år yngre än de flesta kom han strax utanför topp tio på sprint och medeldista­ns och blev sexa på stafetten.

Och den 16-åriga skidorient­eraren har fortsatt att prestera i skogen. Jonatan är nämligen återigen uttagen till ungdoms-EM.

– Det känns alltid bra att få tävla för landslaget, berättar Jonatan som tävlar för Sundbyberg­s IK.

Förra helgen deltog han i en landskamp i Norge, något som blev ett bra avstamp inför vad som komma skall. Det svenska laget kom trea och Jonatan var bästa svensk. Ungdoms-EM avgörs sedan i Bulgarien i början på februari.

– Det blir intressant att se Bulgarien, jag har inte varit där tidigare, säger Jonatan som tog ett USM- brons 2016/17.

Jonatan går på gymnasiet i Mora och kan träna på skoltid.

– Det har gått bra hittills och jag har tränat på bra. Jag har kunnat åka skidor sedan i oktober. Nu är det så mycket natursnö här uppe så att jag även kan börja öva mer orienterin­g, det kickade igång strax innan jul, säger han.

Hur laddar du upp inför UEM?

– Jag har tränat rätt mycket över jul och nyår. Strax innan vi åker ska jag lätta på träningen och vila en hel del. Då hoppas jag att formen kommer, säger han.

 ?? FOTO: PRIVAT ?? MOT EM. Jonatan Ståhl från Djursholm är uttagen till ungdoms-EM.
FOTO: PRIVAT MOT EM. Jonatan Ståhl från Djursholm är uttagen till ungdoms-EM.
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden