Mitt i Danderyd

Kristallkr­onor i tunneln: ”only in Danderyd liksom”

Du har väl inte glömt att titta upp i taket när du går i tunneln under E18 vid Inverness? Tunneln är nämligen utsmyckad med inget mindre än kristallkr­onor.

- Saga Lindqvist

I tunneln under E18 i Inverness hänger en något udda belysning – kristallkr­onor. De hängdes upp för fem år sedan och sprider fortfarand­e ljus åt folket.

– Flera invånare har sagt att de blir glada av utsmycknin­gen. Att det som förut var en tråkig promenadst­räcka till Roslagsban­an nu har blivit en kul miljö att passera på morgonen, säger landskapsa­rkitekten Sofia Didrik, ansvarig för projektet i en tidigare artikel till tidningen.

Tanken med tunneln var att få in en mer ” röda mat

tan-känsla” för förbipasse­rande.

– Först lade jag inte märke till att det fanns kristallkr­onor här, fast att jag gått förbi massa gånger. Men från den dagen jag upptäckte det har jag alltid tittat upp i taket. Och det känns ju faktiskt ganska lyxigt och roligt. Only in Danderyd liksom, säger en förbipasse­rande.

Josefin Törnlöf som bor i kommunen säger såhär:

– Tveksamt om det känns som röda mattan, men det är väl fint.

Men det finns också de som ställer sig kritiska mot projektet.

– Man känner att man kommit till Danderyd när man ser kristallkr­onorna - det signalerar att det är ett rikemansom­råde. Det är mysigt att gå här på kvällarna när de lyser, men jag som jobbar med välgörenhe­t tycker att man kunde spendera pengarna på något annat, säger Nathalia Öhgren, i en tidigare artikel till tidningen.

 ??  ?? TJUSIGT. Kristallkr­onor under en motorväg i Danderyd?
TJUSIGT. Kristallkr­onor under en motorväg i Danderyd?

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden