Mitt i Danderyd

Kan det här området vara Stockholms Notting Hill?

Vill åka till Portobello Road och uppleva lite äkta Londonkäns­la? Enligt mäklare räcker det att ta sig till en viss del av innerstan.

- Ella Söderberg 073-600 61 45 ella.soderberg@direktpres­s.se

Mäklare bör alltid komma på nya sätt att locka spekulante­r med finurliga sätt, senast var det den omskrivna stökiga lägenheten på Tulegatan som blev en klickraket. Nu är det en internatio­nell referens som fått uppmärksam­het.

”Vasastans mysigaste läge osar charm och har en lummig gårdsmiljö” menar Fastighets­byrån och pekar ut Tre Liljor i Vasastan som vår motsvarigh­et till engelska Notting Hill, känt för att vara ett av Londons mest eftertrakt­ade område att bo i. Med sina färgglada hus och filmen med Julia Roberts och Hugh Grant har de flesta en tydlig bild av hur Notting Hill är. Funkar kopplingen?

På Twitter finns kommentare­r i stil med ”mäklarsprå­k bör utnämnas till minoritets­språk” och ”välkommen till Vasastans ’Vasastan’” men mäklaren Caroline Dettker tycker mest det är kul att göra något annorlunda.

– Det här var säljarens egna formulerin­g, personen är uppväxt i lägenheten och skulle beskriva den som just Vasastans Notting Hill, säger hon.

Stockholms­experten Kerold Klang håller dock inte med.

– Jag tycker det är självsvådl­igt och kulturfien­tligt. Tidigare benämndes området mellan Hötorget och Rådmansgat­an som Stockholms Chinatown, och Hornsberg ville man kalla för Lindhagen för att miljön var industriak­tig. Tre Liljor ligger långt från tunnelbana­n och är ett sömnigt område, jag skulle inte kalla det för Notting Hill.

 ??  ?? ROMCOM. Tre Liljor + Notting Hill = sant?
ROMCOM. Tre Liljor + Notting Hill = sant?

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden