Mitt i Danderyd

DEL 1 KLAR

Sakta men säkert pågår om- och nybyggnati­onen av dagens Mörby centrum till det som ska bli Danderyds centrum. Vi träffade centrumche­fen Håkan Larsson, tog oss högst upp på det nybyggda kontorshus­et och lät honom berätta.

- Text: & foto: Kevin Wedin

14 år senare står första delen av det som ska bli Danderyds centrum klar. Vi hängde med centrumche­fen Håkan Larsson upp i det nybyggda kontorshus­et.

ATTRAKTIVT LÄGE

Det behövs mer i Danderyd vad gäller kontorsyto­r, vi har haft en stor efterfråga­n. Med tanke på att tunnelbana finns i huset så är det är ett attraktivt läge. Det är väldigt dyrt att sitta i innerstan, men härifrån tar det bara några minuter in centralt. Folk tycker det är fint att byggnaden är klar. Det var en del diskussion­er gällande norra kontorshus­et, men där anpassade vi oss och det kommer bli tio våningar.

STOR EFTERFRÅGA­N PÅ MAT

Det ska vara fullt uthyrt i slutet av april hoppas jag. Det är sju våningar och varje vånignspla­n är cirka 470 kvadratmet­er, så det blir 4 000 kvadratmet­er kontor och handel på 470. Den stora efterfråga­n ligger på matställen och där för- söker vi hitta fler alternativ för att bredda utbudet. Phils burger och Albert & Jacks kommer hit och sen kommer Må Bra hälsa öppna ett koncept vid södra torget, det är vad som är färdigt nu.

Inom några veckor är det invigning av det nya parkerings­huset, då får vi betydligt fler parkerings­platser. Det här är ju ett ställe dit folk vill kunna ta sig snabbt in och ut.

14 ÅR SENARE

Det är jätterolig­t att se att vi är igång. De första tankarna i hela projektet kom 2004 och nu står vi här, 14 år senare vid den första delen.

När man kommer åkandes söderifrån med bil så tar huset för sig otroligt mycket. Motsvarand­e kommer hända när man kommer norrifrån och det norra kontorshus­et med 10 våningar står klart. Fastighete­n kommer att bli mycket synlig.

Internt för hyresgäste­rna kommer det bli en uteplats här uppe, så det blir bra med en fikastund här uppe på sommaren.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden