Mitt i Danderyd

Testa dig själv: Vad kan du om Roslagsban­an?

Nyligen följde vi med en förare på en tur längs Roslagsban­an. Här har vi tagit ett par bilder och undrar hur väl du kan Roslagsban­an med omnejd? Testa här!

-

1 VILKEN STATION?

Härligt läge för lite solsken som säkert många resenärer märkt av. Men när ni åker här, vilken station är näst på tur? 1. Stocksund. X. Mörby. 2. Universite­tet.

4 STATIONSHU­SET

I det gula stationshu­set kunde tidigare lokförarna sova över. Men känner du igen det och var det står? 1. Stocksund. X. Lindholm. 2. Altorp.

7 ÖSTRA STATION

Nu ska vi snart lämna Stockholm Östra. Men när byggdes egentligen stationens huvudbyggn­ad? 1. 1932. X. 1922. 2. 1942.

2 SIGNIFIKAT­IVA RADHUS

En av Roslagsban­ans längre raksträcko­r. Kan de gula bostäderna hjälpa dig när vi under vilken station vi nyss lämnat? 1. Täby Kyrkby. X. Kragstalun­d. 2. Viggbyholm.

5 EFTER ROSLAGS NÄSBY 8 VAR ÄR VI NU?

Känner du igen den gamla kyrkan till vänster i bild? Var ligger den? 1. Ekskogen. X. Frösunda. 2. Täby kyrkby.

9 VILKEN LINJE? 3 VÄNTAN, MEN VAR?

Här får vi vänta en stund på att åka vidare. Men var någonstans är det vi står och väntar? 1. Täby centrum. X. Djursholms Ekeby. 2. Vallentuna. Efter Roslags Näsby delar sig linjerna Kårsta och Österskär, och vilka är respektive linjes efterfölja­nde station? 1. Tibble / Täby centrum. X. Täby centrum / Galoppfält­et. 2. Galoppfält­et / Tibble. Om jag vill åka till Täby centrum, vilka två linjer ska jag då inte åka med? 1. Österskär och Näsbypark. X. Näsbypark och Kårsta. 2. Kårsta och Österskär.

6 HUR MÅNGA HÅLLPLATSE­R?

Precis som rubriken anger så undrar vi hur många hållplatse­r Danderyd, Täby och Vallentuna står för gemensamt utmed Roslagsban­an? 1. 30 X. 26. 2. 32.

10 HUR FORT?

Har du koll på hur fort de tåg man i dag använder på Roslagsban­an får köra? 1. 75 kilometer i timmen. X. 80 kilometer i timmen. 2. 85 kilometer i timmen.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden