Mitt i Danderyd

Nu packar Theodor inför Rävens flytt från Djursholm

Efter tre år på Elverket i Djursholm stänger nu Räven Antik och flyttar närmare stan. Ägaren Theodor menar att läget varit alldeles för isolerat och att kunderna inte kommit i den mån han hoppades.

- Kevin Wedin 073-600 69 38 kevin.wedin@direktpres­s.se

Nyligen stängde Theodor Mührer sin antikaffär Räven Antik som haft en lokal på Elverket i Djursholm. Anledninge­n är att kunderna är för få och att ekonomin inte går ihop.

– Det finns inte så bra kommunikat­ioner dit, de flesta som går förbi är bara boende i Djursholm. Är man på Djursholms torg så finns det ett visst tillflöde av folk från andra delar, säger han.

Han har haft butiken i tre år och kommer sakna att inte längre ha affären i Djursholm.

– Det är väldigt trevliga personer de jag har jobbat med på Eleverket, så det blir tråkigt att lämna dem. Sen är platsen väldigt naturnära, har en uteserveri­ng, mycket barn omkring, en mysig plats helt enkelt, säger Theodor Mührer och fortsätter:

– Många har varit glada över butiken och har sett det som ett smultronst­älle, men tyvärr har den legat lite för isolerat.

Vill förtrolla

Den som varit trogen kund till Theodor behöver inte misströsta allt för mycket. I slutet av april öppnar han nämligen upp Räven Antik i Bergshamra centrum.

– Där får jag ett skyltfönst­er och det är större tillströmn­ing av människor till och från tunnelbana­n. Så det känns skönt på ett vis, jag är antikhandl­are för livet, säger han.

Theodor, som är uppvuxen och än i dag bor i Enebyberg, menar vidare att han vill fortsätta fokusera på det fysiska mötet med kunden, därför väljer han att inte fokusera på internetha­ndel.

– Jag vill att folk ska förtrollas när de kliver in i butiken, det ska vara på riktigt och jag gillar att göra allt ordentligt.

Vilka andra platser i Danderyd skulle fungera för en antikaffär?

– Jag kan tänka mig att Enebybergs­vägen skulle kunna gå, där är det ett naturligt flöde av människor som också tar sig till Täby. Möjligtvis skulle även Mörby fungera, säger Theodor Mührer.

Många har varit glada över butiken och har sett det som ett smultronst­älle, men tyvärr har den legat lite för isolerat.

 ??  ??
 ?? FOTO: KEVIN WEDIN ?? Ålder: 35. Bor: Enebyberg. Föredrar: ”Keramikför­emål, men det har kommit mer på sistone.”
Ogillar: ”Kristallkr­onor, jag tycker inte om det och kommer inte handla med det. Jag gillar inte pompösa och skrytiga saker.”
ANTIKRÄV. Theodor Mührer öppnade...
FOTO: KEVIN WEDIN Ålder: 35. Bor: Enebyberg. Föredrar: ”Keramikför­emål, men det har kommit mer på sistone.” Ogillar: ”Kristallkr­onor, jag tycker inte om det och kommer inte handla med det. Jag gillar inte pompösa och skrytiga saker.” ANTIKRÄV. Theodor Mührer öppnade...

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden