Mitt i Danderyd

Emma lämnar

Lilla gröna indianen

- Lotten Engbom lotten.engbom@direktpres­s.se

Danderyds Nyheter har skrivit om hoppryttar­en och Danderydsb­on Cora Hirn flertalet gånger. Sommaren 2017 blev hon den första svensk att ta medalj på ponny-EM i hoppning sedan 98, och i februari vann hon en stor junior-tävling under Göteborg Horse show.

I måndags tilldelade­s hon Malin Baryrad- stipendiet och överraskad­es av Malin hemma i stallet.

– Det här trodde jag verkligen inte. Jag vet att stipendiet funnits och att det är jättedukti­ga ryttare som fått det innan. Bara att få det är en ära, säger Cora.

– Det är jättecoolt bara att hon var här idag.

Får coachning av Malin

Det är Malin själv som väljer ut en ung lovande ryttare som genom stipendiet får 50 000 kronor att använda till träning och tävling, coachning av klädföreta­get med bland annat medieträni­ng och fokus på sociala medier och hur man jobbar med sponsorer. Dessutom kommer Cora att få ha Malin som mentor i ett år.

– Hon har jättemycke­t er- farenhet och kommer nog kunna ge mig mycket. Jag vill göra den stora sporten, men det vill alla. Det här kommer i alla fall hjälpa mig framåt, säger Cora.

Malin Baryard-Johnsson säger så här om Cora:

– Hon är en jättetalan­g, verkligen superdukti­g. Man har kanske en handfull namn man väljer på, det är några stycken som sticker ut. Nu är vi på absolut högsta nivå bland ungdomarna.

gen inte. Det här trodde jag verkli-

 ?? FOTO: LOTTEN ENGBOM ?? BESÖK. Malin Baryard-Johnsson överraskad­e Cora Hirn hemma i Danderyd.
FOTO: LOTTEN ENGBOM BESÖK. Malin Baryard-Johnsson överraskad­e Cora Hirn hemma i Danderyd.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden