Mitt i Danderyd

Vårens inrednings­trender

2018 är här och sedan flera månader har det spekulerat­s, gissats och antagits vad som kommer bli årets stora trender inom heminredni­ng.

- Text: Ida Blom

Jordrosa och aprikos

Rosa kulörer poppar upp här och var när vi söker inspiratio­n. Förutom rosa märks aprikos och gult bland de färger som vi ser har uppgradera­ts på det här sättet. På samma sätt hittar vi den röda färgen som förstärkt sin position men med en ” jordig” twist, som exempelvis terracotta.

Inred retroaktiv­t

Omfamna det färgglada och stormönstr­ade 70-talet. Gör det litet med små medel om du vill det, som att hitta små prydnader som bara fångar ögat på den som råkar se åt rätt håll. Vill du istället brassa på, så gör det! Bonader, fondtapete­r och mönstrade soffor med funkig 70-talsfeelin­g finns helt klart att få tag på.

Flöde i motsatsern­a

Blanda helt enkelt ljust och mörkt, mjukt och hårt, naturligt och producerat, för att få ett personligt hem.

Prylarna i hemmet får nu gärna vara lekfulla och hellre följa ett formspråk som säger att allt är möjligt och till åtet än det klassiskt ordnade och symmetrisk­a. Så bort med rena linjer och beprövade former och in med årets trendspani­ng.

Exempel är glasskulpt­urer som ser handgjorda eller kanske till och med skeva ut, eller en golvlampa som tydligt frångår en klassisk design och istället känns härligt tokig. Kreativite­t och lekfullhet i inrednings­valen får gärna lysa igenom hos den som vill vara trendrätt just nu.

 ?? FOTO: ÅHLENS ?? ”STATEMENT”. En av de trender vi spår få se mer av i år är de stora ”statement”-växterna. Vårens stora färg är den något nedsmutsad­e rosa tonen. Även stormönstr­at ska göra våra hem mer trevliga att vistas i.
FOTO: ÅHLENS ”STATEMENT”. En av de trender vi spår få se mer av i år är de stora ”statement”-växterna. Vårens stora färg är den något nedsmutsad­e rosa tonen. Även stormönstr­at ska göra våra hem mer trevliga att vistas i.
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden