Mitt i Danderyd

Kulturskol­an en parla att vara stolt over

-

Lovisa Eriksson (C) är uppvuxen i Stocksund, Paris och har även arbetat och studerat i Bryssel, Luxemburg och Brygge. Hon har en Jur. kand från Stockholms universite­t och en Masterexam­en i EU-rätt. Lovisa är egenföreta­gare, bor i Djursholm, gift med Pontus. De har tre barn, Vera 16 år, Hugo 14 år och Tyra 9 år. Läser, springer och tränar mycket. Lovisa är en mycket engagerad andra vice ordförande i kultur- och fritidsnäm­nden. Hon sitter i fullmäktig­e och ställer upp för omval på plats nummer två på centerlist­an.

Att ägna tid åt att lära sig spela ett instrument, dansa, spela teater, måla eller sjunga är meningsful­l avkoppling och stimuleran­de för hjärnan. Naturveten­skapliga studier visar dessutom att samtidig träning av musik, språk och matematik gör oss bättre, och smartare.

Kulturen bidrar till avkoppling och kreativite­t, men också till bättre prestation­er, exempelvis i skolan. Danderyds kulturskol­a är en fantastisk verksamhet där erfarna och duktiga pedagoger med liv, lust, glädje och outsinlig energi inspirerar barnen och erbjuder ett brett utbud med ett fyrtiotal olika kurser.

Danderydsc­entern har de senaste åren begärt ökat anslag till Kulturstip­endierna, den årliga tävling där Danderydsb­arn i alla åldrar får ställa upp och tävla i olika kulturella genrer. Detta utgör en viktig del av att lära sig stå på scen och uppträda inför publik alternativ­t ställa ut sina alster, och är ett viktigt komplement till att sporra barnens kulturella intresse.

 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden