Mitt i Danderyd

Hedrar sin pappa genom att skänka bort bänk

En parkbänk tillägnad hennes pappa – det har Danderydsb­on Sussie Hedlund bidragit med. Nu står den stadigt längs Kärlekssti­gen.

- Text: Kevin Wedin

J ag hade sett på kommunens hemsida att man kunde sponsra bänkar och då ringde jag min syster (Nina Hedlund), som numera bor utanför Skellefteå. Så bestämde vi att vi skulle göra det här till minne av vår pappa PerErik Hedlund. Vi gick dit dagen efter bänken kom upp och tog med oss lite fika, det var en fin dag. Utsikten påminner om vår släktgård uppe i Sorsele, lugnt och fint nära vattnet, och man kan sitta här och tänka på lilla pappsen. Eftersom jag bor i Mörby så brukar jag promenera hit så det blev en naturlig minnesplat­s. Pappa tyckte om naturen och hade tyckt att den här platsen var perfekt.

När vi satt här tillsamman­s min syster och jag, trots att det 28 år sedan pappa gick bort, så grät vi som om det hade varit igår. Vi skrattade och grät om vartannat, det blev mer känslosamt än vi hade räknat med.

En del anser nog att kommunen kan betala bänkarna själva, men jag tycker det är för få bänkar i Danderyd. Sen om vi kan sponsra en bänk som sköts om i tio år till pappas minne så tycker vi att det är jättebra.

Det ska bli roligt att läsa på kommunens hemsida om de andra sponsrade bänkarna och var de finns. Det fick vi veta när vi sponsrade ”vår”, att det kommer att komma info och karta på hemsidan om var alla sponsrade bänkar i Danderyd finns.

Ibland verkar det som man sätter upp bänkar och sedan låter de vara. Om bänken inte sköts om så kommer jag vara på kommunen som en igel, vi har ju varit med och sponsrat den. Visst, den kanske inte ser ut så mycket för världen, det är en vanlig bänk. Men det är klart att vi tycker att den här bänken är finast i hela Danderyd och vi hoppas skylten avskräcker folk från att förstöra den när de ser att den är till minne av någon.

En del anser nog att kommunen kan betala bänkarna själva, men jag tycker det är för få bänkar i Danderyd.

 ??  ??
 ??  ?? På kommunens hemsida finns en karta över var du som privatpers­on kan få placera din bänk som du sponsrat. När man sedan valt plats kontaktar man tekniska kontoret och meddelar plats och vad man vill att det ska stå på plaketten som fästs på bänken. För...
På kommunens hemsida finns en karta över var du som privatpers­on kan få placera din bänk som du sponsrat. När man sedan valt plats kontaktar man tekniska kontoret och meddelar plats och vad man vill att det ska stå på plaketten som fästs på bänken. För...

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden