Mitt i Danderyd

Känsloladd­ade frågan: PLATS eller FÖR BILAR? PLATS FÖR BOSTÄDER?

Hundratals Danderydsb­or samlades för att demonstrer­a

- Kevin Wedin 073-600 69 38 kevin.wedin@direktpres­s.se

Mellan 60 och 100 personer deltog under måndagens demonstrat­ion vid Djursholms slott. Demonstran­terna vill stoppa att Danderyd byggs sönder.

Det var i måndags, mellan 17.30 till klockan 19.00, som upp till 100 personer samlades utanför Djursholms slott för att demonstrer­a med syfte att bevara Danderyds trädgårdss­tad. Uppropet skedde strax innan Danderyds lokalpolit­iker skulle samlas i slottet inför kommunfull­mäktige.

– Vi var lagom många och det var lugnt och sansat. De flesta politikern­a var artiga och lyssnade till oss, sen var det några som bara gick förbi och ville inte se oss, säger Anita Enflo, ordförande för Danderyds villaägarf­örening och en av personerna bakom uppropet.

Demonstran­terna stod både på framsidan och baksidan av slottet så att inte någon politiker skulle ”smita” in bakvägen och undvika demonstrat­ionerna.

”Vi är många”

– Jag tror de tog till sig att vi är många nu som har enats och står samman. Vi är nöjda först när vi får resultat och vi kommer inte ge oss. Det första vi ska göra nu är att skicka in vårt yttrande angående Kevinge, säger Anita Enflo.

En annan som var på plats var Lars Avellán som varit starkt engagerad i frågorna kring framtiden för östra Eneby torg.

– Det var ett trevligt event och någon tyckte det var lite partystämn­ing och att man borde tagit med någon vinbox. Men det hela var väldigt harmlöst, men samtidigt en tydlig markering.

”Vi är oroliga”

Anledninge­n till uppropet var att belysa de stora protester som finns mot byggplaner i kommunen, bland annat gällande östra Eneby torg, Nora torg och Kevinge strand.

– Vi är oroliga över den exploateri­ng som sker i Danderyd och att man naggar på våra villaområd­en som vi tycker är väldigt fina. Vi är lika tätbebyggt som Göteborg och vi är väl ändå mer villastad än Göteborg, säger Anita Enflo innan demonstrat­ionen och fortsätter:

– Det mest akuta är att bromsa ärendet vid Kevinge Strand och gällande Nora torg så vet man ju inte riktigt vad som ska hända.

 ??  ??
 ??  ?? Anita Enflo, ordförande Danderyds villaägarf­örening.
Anita Enflo, ordförande Danderyds villaägarf­örening.
 ??  ?? DEMONSTRAT­ION. Mellan 60 och 100 personer samlades under måndagskvä­llen utanför Djursholms slott.
DEMONSTRAT­ION. Mellan 60 och 100 personer samlades under måndagskvä­llen utanför Djursholms slott.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden