Mitt i Danderyd

Lista för unga: Aktivitete­rna som förgyller ditt sommarlov

Sommarlove­n börjar närma sig och råkar en vara hemma i Danderyd under sommaren så är varje vecka fylld av olika aktivitete­r.

- Kevin Wedin 073-600 69 38 kevin.wedin@direktpres­s.se

Utanför Djursholms slott sitter ett gäng personer som ska se till att det finns mängder av saker att göra i sommar för Danderyds barn och ungdomar. På schemat står allt från att prova på sporter som tennis och basket till att fritidsgår­darna tar ”bubbleball­s” till Fribergagå­rden och åker ut på en mängd aktivitete­r.

– Det ska bara vara att komma och gå som man känner för det, och det är gratis. Det är många i Danderyd som åker iväg, det vet vi om, men det finns också många som är hemma och vi har sett att vi lyckats nå ut med informatio­nen till fler och fler, säger fritidsled­aren Olov Häggmark.

Aldrig hänt så mycket

Varje onsdag mellan vecka 26-32 kommer även Enebybergs IF bjuda in till spontanfot­boll och det krävs varken anmälan eller att man är en bolltrolla­re.

– Jag tror inte att det har hänt lika mycket på sommaren som det gör nu, jag tror man tidigare utgått mycket från att alla är iväg, säger Marie Stensjö som är kanslist för ”Berget”.

– Vi har ju ett integratio­nslag, och där tror jag och hoppas att många kommer komma och spela. Det kanske kommer noll, det kanske kommer 40, men vi är där och redo, fortsätter hon.

Grand finale

I slutet av sommaren, den 15 augusti, vid Fribergask­olans fotbollspl­an avslutas sommarlovs­aktivitete­rna med utomhusbio på en duk som är åtta meter hög och hela 14 meter bred. Exakt vad det blir för film är i dagsläget inte klart, men något som lockar så många som möjligt.

– Danderydsb­orna kommer senare kunna välja mellan tre familjefil­mer, säger Jonas Jonsson, fritidsche­f och kultursamo­rdnare på Danderyds kommun.

Jag tror inte att det har hänt lika mycket på sommaren som det gör nu, jag tror man tidigare utgått mycket från att alla är iväg.

 ??  ??
 ?? FOTO: KEVIN WEDIN ?? SOMMARSAMM­ANTRÄDE. Åtskilliga är de föreningar och verksamhet­er som ser till att Danderyds barn och unga ska ha fullt med aktivitete­r att göra i sommar.
FOTO: KEVIN WEDIN SOMMARSAMM­ANTRÄDE. Åtskilliga är de föreningar och verksamhet­er som ser till att Danderyds barn och unga ska ha fullt med aktivitete­r att göra i sommar.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden