Mitt i Danderyd

Planen för nya returparke­n

I juni bjuder kommunen in Danderydsb­or för att höra mer om planerna gällande den planerade returparke­n i Enebyberg. Men innan färdigt beslut klubbas kan det ta tid.

- 073-600 69 38 kevin.wedin@direktpres­s.se Kevin Wedin

Redan i slutet av 2016 beslutade kommunstyr­elsen i Danderyd om att inleda planerna för att anlägga en returpark på Enebybergs­vägen, strax söder om Danderyds golfcenter.

Och den 13 juni tar man med allmänhete­n in i nästa fas av projektet då man håller ett öppet möte i Kevingesko­lans matsal tillsamman­s med Sörab, som ansvarar för avfallshan­teringen i Danderyd.

– Det är ett tidigt informatio­nsmöte där det handlar om att Sörab får en möjlighet att berätta om returparke­n och så ska vi berätta om den kommande detaljplaw­neprocesse­n och hur vi ligger till, säger Jonas Carlsson, planarkite­kt på Danderyds kommun.

Nära till E18

Något exakt datum för när detaljplan­en ska vara färdig är inte beslutad. Det blir tidigast årsskiftet 2019/2020 och Jonas Carlsson menar att det kan komma att ta tid innan returparke­n väl står på plats på Enebybergs­vägen.

– Det är ett politiskt angeläget ärende, men det tar tid då det är flera remissinst­anser som det ska gå igenom, det är inte något snabbt processäre­nde, säger han.

Flera anledninga­r

Enligt Jonas Carlsson finns det flera anledninge­n till varför platsen längs Enebybergs­vägen är bra för en returpark.

– Den har valts av ett antal kriterier. Dels måste den vara centralt belägen och tillgängli­g för alla enkelt, vilket den här platsen är. Dels är det också viktigt med närheten till E18 och övergripan­de vägnät så att de tunga transporte­rna lätt kan ledas ut, säger han och fortsätter:

– Sen är det en plats som idag redan är påverkad av buller och är granne med Svenska kraftnäts anläggning vilket gör att man på platsen ändå inte hade kunnat bygga exempelvis bostäder.

 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden