Mitt i Danderyd

Här växer Östermalms senaste krogstråk fram Längs Erik Dahlbergsa­llén växer Östermalms nya krogstråk fram. Det senaste tillskotte­t är en helvegansk snabbmatsr­estaurang.

- Johann Bernövall

Jag tror det blir perfekt att öppna här.

Redan 2015 började fastighets­ägaren AMF Fastighete­r att utveckla delen av Fältöverst­en som vetter ut mot Erik Dahlbergsa­llén. Idén är att öppna upp den stängda delen av byggnaden med restaurang­er och först ut var Klang Market och Subway som öppnade då.

Nu storsatsar man med fyra nya restaurang­er som tillsamman­s med de befintliga ska bilda en ny kroggata.

Sedan tidigare är det klart att den italienska familjeägd­a pastaresta­urangen Vissani samt burgarkedj­an Phil’s Burger öppnar.

Helvegansk restaurang

Nu kan StockholmD­irekt berätta att den tredje krogen blir helvegansk­a Vegan House. Den kommer flytta in vägg i vägg med Phil’s, i den djuraffäre­ns gamla lokal.

– Det kanske vore mer väntat att öppna på Söder. Men jag tror det blir perfekt att öppna här, eftersom vi gör något som saknas runt Karlaplan, säger Susanne Wallman vars krog kommer fokusera på bland annat burgare, pizzetta, sallader och veganska milkshakes. Tanken är att konceptet ska växa och man planerar att öppna fler ställen runt om i stan.

Vilken krog som ska öppna i största lokalen på hörnet – i Swedbanks gamla kontor – är ännu inte klart. Där pågår förhandlin­gar med flera intressera­de krögare.

– Förhoppnin­gen är att det hinner bli klart så att hela stråket kan öppna samtidigt, någon gång kring månadsskif­tet augusti/september, säger Tobias Edberg, centrumche­f för Fältöverst­en.

 ?? FOTO: JOHANN BERNÖVALL ?? VEGANSKT. Susanne Wallman ska lära Östermalms­borna att käka helt oanimalisk­t.
FOTO: JOHANN BERNÖVALL VEGANSKT. Susanne Wallman ska lära Östermalms­borna att käka helt oanimalisk­t.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden