Mitt i Danderyd

”Jag är noga med att det inte blir fel”

- Kevin Wedin kevin.wedin@direktpres­s.se

Varför träffas här?

– Skogen och den här skogen betyder mycket för mig. Jag är gammal scout och tillbringa­de mycket tid i skogen när jag var yngre. Sen drev jag även igenom att det här skulle bli naturreser­vat och nu är det så.

Gör du något speciellt när du är i skogen?

– Jag brukar ha med mig en bok som jag läser vid en glänta någonstans. Helst ska det vara lyrik, något som väcker en tanke och sen kan man se sig omkring i skogen och höra fåglarna och naturen.

En gång frågade jag dig var du skulle vilja bo om inte i Danderyd, då svarade du Lidingö. Varför blev det Danderyd?

– Vi flyttade till huset där vi bor än idag 1973, då hade vi två barn. Men det var mest min man faktiskt som ville hit, men jag hade varit här mycket när jag var yngre och hade vänner både här och på Lidingö. Men det var framförall­t på grund av att barnen skulle få växa upp i en trygg miljö.

Och det var strax efter flytten till Danderyd som Siv började engagera sig lokalpolit­iskt för centerpart­iet. Trots att det knappast var en självklarh­et till en början så har det nu blivit mer än 40 år inom Danderydsp­olitiken.

– Egentligen är jag en utredare och det kanske en politiker inte ska vara. Jag skulle vara utmärkt som researcher på Uppdrag Granskning, jag skulle aldrig ge upp. Jag är väldigt noga med att det aldrig blir fel, blir de det så skäms jag ohyggligt.

När vi gjorde en enkät tillhör du toppen av de mest

– Jag fick den frågan inför förra valet av en annan tidning, då svarade jag kultur, konståknin­g och gymnastik, sen lade jag till ”...och dessvärre motorsport”, men det kom inte med.

– Även om jag inte kan försvara det miljömässi­gt så måste jag ju vara uppriktig. Jag hade gärna tävlat i att köra rally i skogen. Sen är jag intressera­d av motorcykel, men det är alldeles för sent att kasta några blickar på den karriären. Vad är målet i höstens val? – Målet är alltid att det ska gå så bra som möjligt. Jag kan inte säga några siffror, utan det handlar om att om folk tycker vi gjort ett bra jobb så hoppas jag att de ger uttryck för det i valet.

 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden