Mitt i Danderyd

Arriva vill göra om busstorget

- Hege Hellström 073-642 72 30 hege.hellstrom@direktpres­s.se

En av de personer som arbetar som trafikvärd vid Danderyds sjukhus blev påkörd av en buss i förra veckan. Nu har händelsen anmälts.

I förra veckan skadades en trafikvärd, som bland annat har som uppgift att hjälpa bussarna att hitta rätt, vid busstermin­alen vid Danderyds sjukhus.

– Vi har två personer i rusningstr­afik som har till uppgift att hjälpa till. En förare behövde hjälp att backa ut. I samband med att han körde därifrån fick en person en törn av bussen och slog sig i samband med det, säger Andreas Moberg, enhetschef på Arriva i Norrort.

Nu har Arbetsmilj­överket inspektera­t terminalen och de åtgärder Arriva gjort.

– Alla olyckor anmäler vi direkt till Arbetsmilj­överket. De har varit och tittat på vår utredning där vi tittat på om några rutiner brustit. Verket konstatera­de att vi gjort en bra utredning, säger Andreas Moberg.

”Extremt högt belastad”

Nu ska Arriva gå ut till förarna och be dem ta det lugnare vid terminalen.

Andreas Moberg menar dock att SL borde överväga att bygga om terminalen.

– Det är en hårt trafikerad plats där Arriva och Nobina kör trafik. Man kan tycka att SL borde fundera på att bygga en större depå, säger han och fortsätter:

– Den är extremt högt belastad sett till antal resenärer. I dag är det dessutom ersättning­strafik för tågen på Roslagsban­an som går där.

Men SL har inga planer på att bygga om.

– Det korta svaret är nej. Vi har inga planer på att göra någon form av förändring, säger Aleksander Krajisnik, pressansva­rig vid SL.

 ?? FOTO: HEGE HELLSTRÖM ?? OLYCKA. Det var vid busstermin­alen vid Danderyds sjukhus som en person blev påkörd.
FOTO: HEGE HELLSTRÖM OLYCKA. Det var vid busstermin­alen vid Danderyds sjukhus som en person blev påkörd.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden