Mitt i Danderyd

Djursholms­villa blev klickraket

- Hege Hellström

Villor i Djursholm kan kosta många miljoner kronor, men just nu finns det ett hus till salu som tar priset. För 60 miljoner kronor får du en villa med direkt vattenläge och chans att vara diskret i trädgården.

”Med ett av Djursholms mest exklusiva lägen på Strandväge­n ligger denna familjevil­la med fantastisk utsikt över vattnet. Totalyta om 492 kvm. Stor vacker trädgårdst­omt om 2 944 kvm”, lyder annonsen.

Mäklaren som fått i uppdrag att sälja huset heter Hans Mörner och är specia- liserad på exklusiva fastighete­r.

Lokaltidni­ngen Danderyds Nyheter ringer upp honom för att höra mer.

Är det en stor kundkrets till sådana här hus?

– Nej, den är liten men naggande god, skrattar Hans Mörner.

Vem har råd att köpa sådana här objekt?

– Framgångsr­ika entreprenö­rer och företagare.

Vad är det som sätter prislappen?

– Läget. Det finns inte så många hus på Strandväge­n i Djursholm och framför allt inte med helt fritt vattenläge. Huser har direkt söderläge och en magnifik utsikt. Det är också diskret, man kan bo där väldigt mycket för sig själv utan att synas – och det är bara bra.

Hur går det med intresset?

– Jag har visat för femton sällskap. Av dem är det några stycken som är seriöst intressera­de. Det är också den fastighet som har varit bland de mest klickade på Hemnet – över 100 000 personer har klickat på annonsen, säger Hans Mörner.

I dagsläget är villan den tredje mest klickade villan på Hemnet.

 ??  ?? SOLSIDAN. Söderläge är en av de saker som gör huset attraktivt, enligt fastighets­mäklare Hans Mörner. FOTO: HANS MÖRNER FASTIGHETS­FÖRMEDLING
SOLSIDAN. Söderläge är en av de saker som gör huset attraktivt, enligt fastighets­mäklare Hans Mörner. FOTO: HANS MÖRNER FASTIGHETS­FÖRMEDLING

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden