Mitt i Danderyd

Systrarna samlar in julkassar till utsatta

Förra året samlade de in 60 kassar till behövande familjer – i år är målet på 100 kassar redan uppfyllt. Systrarna Stina Sandberg och Jenny Grant från Danderryd vill inspirera andra att göra liknande saker inför jul.

- Hege Hellström

Danderydss­ystrarna Stina Sandberg och Jenny Grant ordnar för tredje året i rad en insamling av julkassar.

– Det känns bra att göra någonting, – inte bara ge pengar utan faktiskt göra en insats som hjälper någon annan rent fysiskt. Det är inte så att man skänker pengar och så gör vi jobbet, alla som är med gör jobb genom att handla. Det blir lite mer personligt, lite mer hjärta, säger Jenny Grant.

Många givare åker och handlar tillsamman­s med barnen.

– Man inser att man har det väldigt bra själv när man plockar ihop clementine­r och köttbullar. Och man skickar med en personlig hälsning. Förra året var det ett kort där det stod ”God jul från en familj till en annan”. Det är så fint, det jämställer oss, vi är människor allihopa.

I kassarna finns mat för ungefär 600 kronor. De som anmält sig handlar 16 varor och levererar dem till systrarna, som kör kassarna till Stadsmissi­onen, som sedan levererar till ekonomiskt utsatta barnfamilj­er

– Det ingår en liten julblomma, servetter och mat. Det blir ett litet julbord – och julstämnin­g, säger Jenny Grant.

Nu har systrarna hittat givare av de 100 kassar som var målet för i år, på bara två veckor.

– Det känns jättebra, det är kul att det är sådan respons. Så vi behöver inga fler givare. Men jag hoppas att vi kan inspirera folk att göra saker, det är inte så mycket jobb. Det är inga veckoarbet­en vi lägger ner, även om det blir en hel del mejl. Men givarna handlar sin kassar själva och vi kör dem till Stadsmissi­onen. Det känns himla bra när vi kör i väg med två släp fulla med mat.

 ??  ?? SKÄNKER. Systrarna Jenny Grant och Stina Sandberg älskar känslan att åka till Stadsmissi­onen med bil och släp fulla med mat.
SKÄNKER. Systrarna Jenny Grant och Stina Sandberg älskar känslan att åka till Stadsmissi­onen med bil och släp fulla med mat.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden