Mitt i Danderyd

Så kan polisnamne­t bli tydligare

- Ella Söderberg 070-091 23 42 ella.soderberg@direktpres­s.se

För att det ska bli mer tydligt att lokalpolis­område Täby omfattar fler kommuner än bara Täby, vill polisen nu byta namn.

– Vår ambition är att namnet ska attrahera samtliga kommuner, säger polisen Per Åkermark.

2015 slogs 38 lokalpolis­områden i Stockholm ihop och blev 17 stycken. Lokalpolis­område Täby innefattar kommunerna Danderyd, Täby, Vallentuna, Österåker och Vaxholm. Men nu finns ett förslag om ett namnbyte uppe på tapeten.

– Det finns ett önskemål om att kunna sluta upp mot ett gemensamt namn för samtliga kommuner som omhänderta­s av lokalpolis­område Täby. Just nu befinner vi oss i en förankring­sprocess där vi diskuterar med samtliga kommuner om ett föreståend­e namnbyte, säger Per Åkermark, operativ samordnare på lokalpolis­område Täby.

Det nya namnet skulle i så fall bli lokalpolis­område Södra Roslagen.

För diskussion­er

Per Åkermark berättar att några av de fem kommunerna som omfattas ställer sig positiva, men att man inte har kommit i mål ännu med alla.

– Vår ambition är att namnet ska attrahera samtliga kommuner. Det finns ett önskemål från både vår sida och kommunens sida om ett namn som kopplas till alla kommuner, istället för att bara innefatta en kommun. Vårt uppdrag är ju att fi nnas för samtliga kommuner i vårt geografisk­a område, säger Per Åkermark.

När namnbytet kan bli genomfört är dock oklart.

 ?? FOTO: SACHARIAS KÄLLDÉN ?? FÖRSLAG. Lokalpolis­område Täby vill byta namn.
FOTO: SACHARIAS KÄLLDÉN FÖRSLAG. Lokalpolis­område Täby vill byta namn.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden