Mitt i Danderyd

Ännu mer mat flyttar in i Täby centrum

- Maria Svensson maria.svensson@direktpres­s.se

Om man ser på vad vi äter och vilket håll det går åt, så finns det utrymme för två fiskrestau­ranger i Täby centrum. Jag tror det är positivt, gemene man äter mer fisk i dag.

Nu är det bestämt att ytterligar­e fyra nya restaurang­er kommer att ta plats i den nya matdelen i Täby centrum. I januari stod det klart att den norrländsk­a restaurang­en Knut och mexikanska snabbmatsk­edjan La Neta ska slå upp portarna i det som i framtiden ska bli Täby centrums nya deli. Alla nyöppnade matställen kommer att ha både restaurang- och saluhallsu­tbud.

Nu går Täby centrum även ut med fyra tillskott till den nya matdelen, som ska öppna i vår. Bali Streetfood kommer gå mot det hälsosamma hållet med smaker från Bali och Australien och planerar att servera allt från veganska smoothies till bowls. Modern snabbmat The Fishery, som ägs av kocken och krögaren Malin Söderström, ska också öppna i vår. De finns i dagsläget i Ringen och vid Brunkeberg­storg.

Restaurang­en kommer att servera ett brett utbud av fisk- och skaldjur, som till exempel fisktacos.

– Vi tycker att det känns kul med att helt nytt koncept. Vi kommer servera modern snabbmat, vi lagar allt från grunden men på ett medvetet sätt, säger delägaren Carl Ullsten. Det finns ju redan en fiskrestau­rang i form av Me- landers fisk, vad tror du om konkurrens­en?

– Om man ser på vad vi äter och vilket håll det går åt, så finns det utrymme för två fiskrestau­ranger i Täby centrum. Jag tror det är positivt, gemene man äter mer fisk i dag, säger han. Japanskt och svenskt I matdelen kommer man även hitta restaurang­en Kaori som har fokus på färska japanska rätter och det nya konceptet STEKT som ska servera burgare med svensk kött från Skövde slakteri.

– Som stockholma­rnas favoritcen­trum förväntar sig våra besökare de allra bästa butikerna och restaurang­erna och vi ser verkligen fram emot att fortsätta att leverera denna höga standard med öppningen av Täbys deliområde som kommer att stå klart under kommande månader, säger Linda Jensen, centrumche­f, i ett pressmedde­lande.

 ??  ??
 ?? FOTO: TÄBY CENTRUM ?? MATUTBUD. Nu är det klart med ännu fler restaurang­er till Täby centrum.
FOTO: TÄBY CENTRUM MATUTBUD. Nu är det klart med ännu fler restaurang­er till Täby centrum.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden