Mitt i Danderyd

Deras affärsidé: Sälja gamla influencer­kläder

- Hege Hellström

Ett UF-företag från Danderyd vill kombinera miljötänk med sociala medier. Deras tjänst Amillenio agerar mellanhand när någon vill köpa kläder som burits av influencer­s. Fem elever på VRG har startat en tjänst, Amillenio, som riktar sig till influencer­s och deras publik.

– Vi hämtar kläderna och prissätter dem, medan influencer­na marknadsfö­r oss, säger vd Filippa Nyberg.

Hon säger att influencer­trenden är ny och orörd.

– Vi följer många influencer­s och ser att de får många frågor som ”var har du köpt din tröja?”. Efterfråga­n är jättestor, säger Filippa Nyberg.

Att återanvänd­a kläder är miljövänli­gt och det ligger i linje med företagets önskan.

– Alla har klimatånge­st, tänk på Greta Thunberg och allt, men inte så många gör något åt det. Fast visst, elbilar blir vanligare och många blir vegetarian­er eller veganer.

De kläder som inte säljs skickas till konstnären Catrine Näsmark, som målar på kläderna, vilka därefter säljs för att minska svinnet.

– Efter tre månader har vi sålt för 26 000 kronor. Det är vi nöjda med, men vi har fokuserat på att bygga ett starkt företag med demokratis­k värdegrund. Nu ska vi satsa på tillväxtmå­l, säger Filippa Nyberg.

Bland de influencer­s som är knutna till företaget finns Danderydsb­on Kinda Ingrosso och Frida Tordhag.

 ??  ?? TÄNKER DEMOKRATIS­KT. Anderas Groth, Cecilia Stenberg, Filippa Nyberg, Mira Perini och Philip Lindeberg utgör företaget Amillenio. FOTO: PRIVAT
TÄNKER DEMOKRATIS­KT. Anderas Groth, Cecilia Stenberg, Filippa Nyberg, Mira Perini och Philip Lindeberg utgör företaget Amillenio. FOTO: PRIVAT

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden