Mitt i Danderyd

Skolorna i kommunen får digitala läromedel

- Hege Hellström

Nu har kommunen köpt in digitalt läromedel som alla elever i alla kommunala skolor ska få. Tanken är att det ska gå att anpassa så att ”böckerna” passar både svaga och starka elever. Danderyds kommun har investerat i nya digitala läromedel, som ska gå till elever i kommunala skolor i årskurs fyra upp till gymnasiet. Projektet ska till en början pågå i tre terminer.

– Digitala läromedel underlätta­r för jämlikhet och likvärdigh­et. Det blir en skola som ser till individens bästa, det ökar chansen att alla individer får sina behov tillgodose­dda, både starka och svaga elever, säger Christine Brandorf, som är säljare på Digilär, som står bakom de nya läromedlen.

Hon berättar att det går att få olika versioner av materialet. Till exempel kan man välja lättlästa texter, dyslexianp­assad text, eller att lyssna i stället för att läsa.

– En annan fördel är att alla skolor kommer att ha samma material, vilket underlätta­r om man som elev flyttar inom kommunen, säger Christine Brandorf.

Digilärs läromedel är skrivna av olika lärare och forskare inom respektive ämnen,

Enligt Christophe­r Nottberg, kvalitetsc­ontroller på Danderyds kommun, är läromedlen ett komplement till traditione­lla böcker.

– Men vi ska börja använda oss mer av digitala läroverkty­g generellt sett, säger han.

Just nu får skolorna introdukti­on i de nya digitala lösningarn­a.

– Vi får se vad lärare och elever tycker. När vi pratat med rektorer har vissa varit entusiasti­ska och andra sunt skeptiska, säger Christophe­r Nottberg.

 ?? FOTO: MOST PHOTOS ?? DIGITALISE­RAT. Nu ska läromedel finnas digitalt i Danderyds kommunala skolor.
FOTO: MOST PHOTOS DIGITALISE­RAT. Nu ska läromedel finnas digitalt i Danderyds kommunala skolor.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden