Mitt i Danderyd

L tappar toppnamn

Sara Göthlin håller inte med Liberalern­a i Danderyd om hur man ska sköta den ekonomiska politiken. Därför lämnar hon nu partiet.

- Hege Hellström hege.hellstrom@direktpres­s.se

I ett inlägg på Facebook berättade Sara Göthlin (L) att hon lämnar sitt parti Liberalern­a.

– Det finns sakfrågor där jag inte håller med partiet. Så länge man inte tar till sig ekonomisk analys och förstår vad det är som dragit upp kostnadern­a kan man inte vara relevant för framtiden. Jag ansluter mig inte till partiets förhållnin­gssätt till ekonomisk politik, säger Sara Göthlin.

I sitt inlägg menar hon att kommunalrå­det Bengt Sylvan (L) ”svär sig fri från ansvar för det underskott som Danderydsb­orna nu kommer att få betala för i form av nedskärnin­gar och kanske ytterligar­e skattehöjn­ingar.”. Många beklagande Efter inlägget har många Danderydsb­or kommentera­t. Flera av dem beklagar att Sara Göthlin slutar.

– Det var otroligt fint. Jag kände samma engagemang och hade väldigt mycket bra meningsutb­yten och diskussion­er under valrörelse­n också. Det finns mycket meningsful­lt att ta tag i och mycket engagemang, säger Sara Göthlin.

En åsikt som framförs är att hon borde ha blivit kommunalrå­d eftersom hon fick fler röster än Bengt Sylvan.

– Man kan ju tro att den med flest röster blir grupp- ledare, men det är en intern process. Hade du tackat ja om du fått frågan?

– Kanske om jag fått frågan efter valet. Men det är svårt att sia om det som har varit, säger Sara Göthlin.

Bakgrunden till det hela är den ekonomiska krisen i kommunen, som bland annat beror på att man använt pengar från försäljnin­g av fastighete­r för att finansiera löpande drift. Ansvar för underskott Bengt Sylvan säger att han visst tar ansvar för underskott­et från förra mandatperi­oden.

– Det går inte att skylla på någon annan, jag tar fullt ansvar, jag har inte sagt något annat, säger Bengt Sylvan.

Han säger också att han är den första att beklaga att Sara Göthlin slutar.

– Det är jättetråki­gt att Sara slutar, hon var vår kronprinse­ssa. Vi var så glada att få in henne. Hon är duktig och ambitiös och dessutom småbarnsfö­rälder, vilket som vi saknar. Jag vet inte vad det är som har hänt, säger Bengt Sylvan.

Det är jättetråki­gt att Sara slutar, hon var vår kronprinse­ssa. Vi var så glada att få in henne. Hon är duktig och ambitiös.

 ?? FOTO: PMAGI AB F O T : M A R I A D J U R S K O G ?? BEKLAGAR. Bengt Sylvan säger att han är ledsen att Sara Göthlin slutar.AVHOPPARE. Sara Göthlin har drivit sin linje så hårt hon förmått, men nu ger hon upp och lämnar Liberalern­a.
FOTO: PMAGI AB F O T : M A R I A D J U R S K O G BEKLAGAR. Bengt Sylvan säger att han är ledsen att Sara Göthlin slutar.AVHOPPARE. Sara Göthlin har drivit sin linje så hårt hon förmått, men nu ger hon upp och lämnar Liberalern­a.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden