Mitt i Danderyd

Därför byter vi namn på din tidning

-

Ut med det gamla, Täby Nyheter och Danderyds Nyheter, och in med det nya, TäbyDirekt och DanderydDi­rekt. Nu byter våra tidningar namn.

– Vi etablerar en gemensam namnstrukt­ur, säger Patrik Vincent, vice vd på Direktpres­s.

Alla Direktpres­s-koncernens 27 tidningar i Stockholms­regionen byter den här veckan namn. Tanken är att skapa ett mer enhetligt intryck där ordet ”direkt” nu finns i såväl koncernens namn som i sajten StockholmD­irekt.se och i din lokaltidni­ng.

– Fram till i dag har varje tidning varit kända på sin lokala utgivnings­ort, men kopplingen mellan våra övriga tidningar har varit otydlig. Tidningar har haft olika namn och ändelser. Vissa har haft namn med ” Vi i” och ” Vårt”, medan andra använt ” Tidning” ”Nyheter” eller ”Nytt”. Nu etablerar vi en gemensam namnstrukt­ur där alla tidningar kommer få ändelsen ”Direkt”, ÖstermalmD­irekt, Södermalm

Innehållsm­ässigt arbetar vi vidare med att varje vecka göra Stockholms i särklass mest lokala tidningar. Vår ambition är att alla läsare ska hitta något av intresse.

Direkt, SöderortDi­rekt och så vidare, säger Patrik Vincent.

Vi fortsätter att dela ut tidningen till alla hushåll varje vecka och kommer att att förmedla lokala nyheter på våra nyhetssajt­er.

”Genomgåend­e färger” Utöver själva namnändrin­gen kommer läsarna notera att tidningen fått nya färger.

– Våra färger kommer genomgåend­e vara blått och orange. I samband med namnbytet görs också en liten uppfräschn­ing av tidningens utseende. Det kommer att slå igenom inne i tidningen. Innehållsm­ässigt arbetar vi vidare med att varje vecka göra Stockholms i särklass mest lokala tidningar. Vår ambition är att alla läsare ska hitta något av intresse. Självklart arbetar vi vidare med vår symbol – kompassros­en, där symboliken är glasklar. Vi vill vara er kompass och vägvisare i det lokala livet, säger Patrik Vincent.

Varför är lokala tidningar så viktiga idag?

– Vi är den enda medieforme­n som ger samma nyheter och informatio­n till alla och kan därmed bli en kraft som håller ihop samhället, vilket är extra viktigt i en tid då sociala medier ofta bidrar till att dra isär och polarisera.

– Du behöver inte köpa en dyr prenumerat­ion för att få ta del av våra tidningar. Lokaltidni­ngen är idag Sveriges mest trovärdiga medieform bland kommersiel­la kanaler och vi står fria från politiska kopplingar. Många pratar om oss som demokratin­s viktigaste plattform.

 ?? FOTO: JONAS HERJEBY ?? Din nya mest lokala tidning i Stockholms­området.
GEMENSAM STRUKTUR. Patrik Vincent, vice vd för Direktpres­s och vd för SprintAd, förklarar att Direkt-namnen ska ge mer tydligt intryck.
FOTO: JONAS HERJEBY Din nya mest lokala tidning i Stockholms­området. GEMENSAM STRUKTUR. Patrik Vincent, vice vd för Direktpres­s och vd för SprintAd, förklarar att Direkt-namnen ska ge mer tydligt intryck.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden