Mitt i Danderyd

Täby vill se fler bussar och nattrafik på Roslagsban­an

-

Nattrafik på Roslagsban­an, ökad turtäthet och mer bussar på kvällar och helger. Det är några av de punkter som kommunen vill se i Täby.

I ett remissvar till trafi kförvaltni­ngen på Region Stockholm skriver Täby att de vill se en ökad turtäthet i busstrafik­en, efter önskemål från Täbybor.

I dag går inte bussarna tillräckli­gt ofta för att de ska vara ett bra alternativ till bilen, menar kommunen.

– Jag tycker att det är en mager remiss som trafikförv­altningen skickat ut och vi blir förvånade över att alla de förslag som vi skickat in – under flera år – lyser med sin frånvaro i förslaget, säger Johan Algernon (M), stadsbyggn­adsnämnden­s ordförande i Täby.

Den enda förändring­en som står med i remissen från regionen är att linje 684 skulle få en genare sträckning och kortare restid. Det räcker inte, menar Johan Algernon.

– Täby är en kommun med stark tillväxt och vi ser en avsaknad av konkreta åtgärder. Särskilt i de nya områdena som Ullna och Hägernehol­m. Sedan har vi dessutom sagt att vi måste utöka trafiken i befintliga områden, säger han.

Bland annat vill kommunen se att kollektivt­rafiken förstärkas västerut. Andra områden som tas upp är Täby kyrkby och i framtiden Täby park.

Ett annat förslag är att Roslagsban­an ska gå senare under helger. Det för att det enligt kommunen uppstår en del stök kring nattbussen på Attundaväg­en.

– Det handlar om tryggheten och det är ett starkt önskemål, inte bara från våra invånare, utan även från polisen. Det skulle bli lugnare runt Täby torg, säger Johan Algernon.

År 2021 kommer en ny upphandlin­g att göras av trafiken, som idag sköts av Arriva.

– Därför har vi varit aktiva nu, det är ett tillfälle att göra större förändring­ar, säger Johan Algernon.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden